Jeżeli admini nie będą mieli nic przeciwko i mnie nie wytną, to zasieję trochę "prywaty", czyli odeślę Cię np. do naszego, malborskiego forum: Kmiecin kościół i brama
Jeżeli admini nie będą mieli nic przeciwko i mnie nie wytną, to zasieję trochę "prywaty", czyli odeślę Cię np. do naszego, malborskiego forum: Kmiecin kościół i brama
Nie wytną. Admini mają nieco inne podejście do sprawy. Szerzenia wiedzy na temat regionu, nie traktujemy jak prywaty. "Prywatą" w naszym rozumieniu jest wykorzystywanie forum do celów komercyjnych.
Gdybym np wrzucił coś informującego o tym na czym zarabiam, musiałbym dać sobie po łapkach.
Na marginesie - ks. Proboszcz planował w tym roku przeprowadzenie kilku remontów w kościele. Trochę kasy popłynęło, projekt upadł z powodu naszych ulubionych - "względów formalnych".
Jestem teraz trochę zabiegany. Kiedy zmieni się nieco charakter zabiegania, postaram się pomóc.
Tak w ogóle, Kmiecin leży na trasie planowanej nowej siódemki. Cześć miejscowości przeznaczono do zniszczenia. Zatem dzisiejsze zdjęcia, niedługo za archiwalne będą robiły. Warto się pofatygować i sfocić, co się da.
z gatunku ciekawostek
Kmiecin pojawia się jako miejsce akcji powieści Tomasza Stężały "Elbing 1945 Pierwyj Gorod" , tom 2.
Pojawia się na chwilę w prawdzie, oczywiście pod nazwą Furstenau, jako miejsce do którego ewakuuje się wojsko i ludność zdobytego przez Armię Czerwoną Elbinga. Tam w domku koło plebanii jest punkt segregacji rannych, a jeden z bohaterów powieści robi sobie być może takie właśnie jak to zdjęcie z towarzyszami broni i samą bronią.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum