_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Zamiast dofinasować szpital poprzez sprzedaż tej nieruchomości to lepiej niech po prostu zgnije i rozsypie się ten dwór. Jak pies ogrodnika...
Marcin, coś mi się zdaje, ze po takie dwory nikt w kolejce nie stoi. W miejscowosci Przyjaźń gość kupił pałac parę lat temu i co?..niszczeje jak niszczał. Też mnie to rusza.
Czy jest z tego jakieś wyjscie?
_________________ "śmieciarz historyczny to brzmi dumnie"..:-)
Niekoniecznie to porównanie jest najlepsze. Oliwa to prestiżowa i doskonała lolalicja. Poza tym inwestotem nie koniecznie musiałaby być osoba prywatna lecz firma. I niech najlepszym przykładem będzie wyremontowana willa przy Polanki (tylko nie pamiętam nazwy firmy która ją odnowiła).
Racja, dojazd praktycznie jedyną drogą koło budynków szpitalnych, kręcą się tam pacjenci w szlafrokach(wzmożony ruch samochodów raczej nie wchodzi w rachubę). Dwór stoi w pobliżu budynków z oddziałami szpitalnymi tak, że głośniejsze imprezy też nie wypalą. Podobno bydynek był wykorzystywany do końca lat 80-tych, są ślady remontów, nowe stropy w niektórych pomieszczeniach w starej części. Dbali dopuki nie weszła reforma zdrowia
Willa przy Polankach nr 19 to robota firmy „Futura leasing”, (4-5 lata temu uzyskała nagrodę w krajowym konkursie na najlepsza rewaloryzację zabytku). Teraz "Futura" przeniosła się do nowej siedziby przy Polankach 7(?) a w willi jest jakieś biuro brokerskie.
_________________ "A ja sobie jeżdżę na motorowerze i nocą na szosie łapię w worek jeże..." (Jan Krzysztof Kelus)
Oni sponsorowali 30 dni przez pewien okres, prawda? Ich logo jest np na kalendarzu na 1999 r. który u mnie ponownie zawisł - dni tygodnia się pokrywają
Uzupełniając, dowiedziałem się, że dwór jest wystawiony na sprzedaż od ponad roku przez coś takiego jak Agencja Mienia Wojskowego. Niestety kupców brak.
Pozdrawiam
Uzupełniając, dowiedziałem się, że dwór jest wystawiony na sprzedaż od ponad roku przez coś takiego jak Agencja Mienia Wojskowego. Niestety kupców brak.
Pozdrawiam
Jak brak kupcow to moga bardzo zejsc z cena. Moze zrzucic sie i kupic na siedzibe forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum