Dawny Gdańsk Strona Główna Dawny Gdańsk

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
"Kurier Gdyński" - gdyńskie filmy na kanale 'Kino
Autor Wiadomość
Jarek z Wrzeszcza 

Wysłany: Wto Sty 31, 2006 2:41 pm   "Kurier Gdyński" - gdyńskie filmy na kanale 'Kino

Przypadkowo w ręce wpadł mi "Kurier Gdyński" (27.01.2006) z ciekawym artykułem o filmach kręconych w Gdyni. Będą one prezentowane 10 lutego na kanale 'Kino Polska'. Sam artykuł można zobaczyć tutaj.

W związku z artykułem zapraszam do odwiedzenia wątku filmowego.

fritzek 
THE BEST-IA

Wysłany: Wto Sty 31, 2006 2:44 pm   

Najpierw trzeba mieć kanał "Kino Polska"... :cry:

Chris 

Wysłany: Sro Lut 01, 2006 7:20 pm   

oczywiscie nasza kablowka UPC oferuje super abonament za 50zl w sklad ktorego wchodzi wiele zajefajnych kanalow - zaczynajac od TV Trwam az po ruskie dziadostwo z wasaczem po godzinie 24 naszego czasu. Natomiast o kanalach takich jak Ale Kino mozna zapomniec. Ostatnio to nawet zrobili chyba jakas akcje antyniemiecka i odceli ostatni kanal w tym jezyku - Viva wstawiajac polski szajsowaty odpowiednik tego. :protest:

Grab 

Wysłany: Czw Lut 02, 2006 10:46 am   

Witam. Ja mieszkam na Suchaninie i posiadam osiedlową telewizję kablową, nie jakieś tam UPC i kanał Ale Kino posiadam bo rozumiem, że Kino Polska to to samo co Ale Kino. Nie chodzi mi o to, żeby się przechwalać, ale ludzie sprawdźcie swoje osiedlowe telewizje kablowe o ile takie macie na swoich osiedlach... zawsze można na ten jeden dzień się przełączyć, a nóż widelec macie taki kanał tylko o nim nie wiecie :)

abernacka 

Wysłany: Czw Lut 02, 2006 10:55 am   

Grab napisał/a:
(...) kanał Ale Kino posiadam bo rozumiem, że Kino Polska to to samo co Ale Kino(...)

To nie jest ten sam kanał. Kanał "Kino Polska" i kanał "Ale kino" ma jedynie tego smaego właściciela. Nic po za tym. I nie łączyłbym tego w jako jedną całość.

Chris 

Wysłany: Czw Lut 02, 2006 5:45 pm   

^^ jak zwal tak zwal. W UPC nie ma zadnego z tych kanalow. W UPC ostatnio to juz prawie w ogole nic nie ma, tylko abonament ciagle wyzszy :[ Zazdroszcze wszystkim, ktorzy maja alternatywna siec kablowa. Niestety u mnie w centrum Wrzeszcza UPC jest jedyna siecia.

Corzano 
bi-cyklista
z Północy

Wysłany: Czw Lut 02, 2006 5:56 pm   

Też macie problemy. :hihi: Nie mam TV i nie narzekam na kablowkę.

Strach 

Wysłany: Czw Lut 02, 2006 7:39 pm   

o ! 8O to tak jak ja . :hiihihi:

Grab 

Wysłany: Pią Lut 03, 2006 9:54 am   

Rzeczywiście mój błąd Ale Kino to nie to samo co Kino Polska, zasugerowałem się tym co ktoś wcześniej napisał. Muszę się przyznać, że o tym kanale Kino Polska wcześniej nie słyszałem... ciekawe wogule czy ten kanał wogule istnieje, czy to może tylko taki kanał na papierze :P jeśli ktoś go odbiera niech napisze :D

Gdynka 

Wysłany: Pią Lut 03, 2006 11:02 am   

Kino Polska jest w UPC ale w pakietach dodatkowych. Jest jednak szansa, że tego dnia będzie w UPC dla wszystkich. Ale póki co jedynym sposobem na obejrzenie "Dnia Gdyni w Kino Polska" jest wprowadzenie się 10 lutego do kogoś kto ma Multimedia, Polsat Cyfrowy albo Canal +. Niestety nie mam, więc nie zapraszam... :)

pumeks 
Mottlauspucker

Wysłany: Pią Lut 03, 2006 12:02 pm   

Na pewno kupa ludzi ogląda oba te kanały, w kazdym razie w gazecie z programem TV na cały tydzień, którą kupuję, drukowane są oba.

villaoliva 
Olivaer

Wysłany: Pią Lut 10, 2006 8:01 am   

Kino Polska z okazji 80 Gdyni urodzin dziś kanałem otwartym w UPC.
Gdynia przez cały dzień. :==
Brawa dla Urzędu Miasta Gdyni i UPC za taką decyzję.

www.staraoliwa.pl
Ostatnio zmieniony przez villaoliva Pią Lut 10, 2006 8:07 am, w całości zmieniany 1 raz  

Gdynka 

Wysłany: Pią Lut 10, 2006 8:03 am   

Udało się! Dziś Kino Polska będzie otwarta dla wszystkich użytkowników UPC w Trójmieście. I od godz. 9.50 można oglądać Dzień Gdyni! :==

...na kanale informacyjnym Preview Channel.

villaoliva 
Olivaer

Wysłany: Pią Lut 10, 2006 9:06 am   

Z okazji 80. rocznicy nadania praw miejskich Gdyni powstały Gdyńskie wiadomości potoczne. Oryginalne newsy o Gdyni z 1926 r. emitowane będą na antenie Radia Gdańsk oraz publikowane w Dzienniku Bałtyckim (w wydaniu dostępnym w Gdyni). Dźwięki i teksty publikowane będą również na oficjalnej stronie Urzędu Miasta Gdyni
:arrow: Tu można posłuchać

Radiowe Gdyńskie wiadomości potoczne to swoisty wehikuł czasu. Nie tylko ówczesny język /zachowana jest oryginalna stylistyka/ wiadomości sprawia, że przenosimy się w czasie. Do dźwięku dodane zostały charakterystyczne dla początków radia szumy i trzaski, tak więc cała audycja przypomina autentyczny program radiowy z 1926 r. Program przygotowali Dorota Nelke (Urząd Miasta Gdyni) i Marek Lesiński (Radio Gdańsk). "Gdyńskie wiadomości potoczne" emitowano w Radiu Gdańsk w dniach 1- 10 lutego o godz. 14.40.

www.gdynia.pl.jpg
Na zdjęciu gen. Józef Haller w Kolibkach w lutym 1920 roku. Repr. z albumu Sławomira Kitowskiego "Gdynia - miasto z morza i marzeń"
Plik ściągnięto 9494 raz(y) 34,86 KB

www.gdynia.pl 1.jpg
Bodowa dworca w Gdyni Fot. mat. Muzeum Miasta Gdyni
Plik ściągnięto 9494 raz(y) 67,85 KB

www.staraoliwa.pl

villaoliva 
Olivaer

Wysłany: Pią Lut 17, 2006 5:23 am   

Teraz raczej smutna wiadomość z Gdyni i Kolibek.... :II

Od 14 lat patrolował głównie tereny leśne i był niewątpliwą atrakcją podczas uroczystości miejskich. Konny oddział straży miejskiej w Gdyni funkcjonować będzie jeszcze tylko przez dwa tygodnie. Powód? Oszczędności!

:arrow: na temat

www.staraoliwa.pl

Odpowiedz do tematu