Wysłany: Wto Sty 31, 2006 2:41 pm "Kurier Gdyński" - gdyńskie filmy na kanale 'Kino
Przypadkowo w ręce wpadł mi "Kurier Gdyński" (27.01.2006) z ciekawym artykułem o filmach kręconych w Gdyni. Będą one prezentowane 10 lutego na kanale 'Kino Polska'. Sam artykuł można zobaczyć tutaj.
W związku z artykułem zapraszam do odwiedzenia wątku filmowego.
oczywiscie nasza kablowka UPC oferuje super abonament za 50zl w sklad ktorego wchodzi wiele zajefajnych kanalow - zaczynajac od TV Trwam az po ruskie dziadostwo z wasaczem po godzinie 24 naszego czasu. Natomiast o kanalach takich jak Ale Kino mozna zapomniec. Ostatnio to nawet zrobili chyba jakas akcje antyniemiecka i odceli ostatni kanal w tym jezyku - Viva wstawiajac polski szajsowaty odpowiednik tego.
Witam. Ja mieszkam na Suchaninie i posiadam osiedlową telewizję kablową, nie jakieś tam UPC i kanał Ale Kino posiadam bo rozumiem, że Kino Polska to to samo co Ale Kino. Nie chodzi mi o to, żeby się przechwalać, ale ludzie sprawdźcie swoje osiedlowe telewizje kablowe o ile takie macie na swoich osiedlach... zawsze można na ten jeden dzień się przełączyć, a nóż widelec macie taki kanał tylko o nim nie wiecie
(...) kanał Ale Kino posiadam bo rozumiem, że Kino Polska to to samo co Ale Kino(...)
To nie jest ten sam kanał. Kanał "Kino Polska" i kanał "Ale kino" ma jedynie tego smaego właściciela. Nic po za tym. I nie łączyłbym tego w jako jedną całość.
^^ jak zwal tak zwal. W UPC nie ma zadnego z tych kanalow. W UPC ostatnio to juz prawie w ogole nic nie ma, tylko abonament ciagle wyzszy :[ Zazdroszcze wszystkim, ktorzy maja alternatywna siec kablowa. Niestety u mnie w centrum Wrzeszcza UPC jest jedyna siecia.
Rzeczywiście mój błąd Ale Kino to nie to samo co Kino Polska, zasugerowałem się tym co ktoś wcześniej napisał. Muszę się przyznać, że o tym kanale Kino Polska wcześniej nie słyszałem... ciekawe wogule czy ten kanał wogule istnieje, czy to może tylko taki kanał na papierze jeśli ktoś go odbiera niech napisze
Kino Polska jest w UPC ale w pakietach dodatkowych. Jest jednak szansa, że tego dnia będzie w UPC dla wszystkich. Ale póki co jedynym sposobem na obejrzenie "Dnia Gdyni w Kino Polska" jest wprowadzenie się 10 lutego do kogoś kto ma Multimedia, Polsat Cyfrowy albo Canal +. Niestety nie mam, więc nie zapraszam...
Z okazji 80. rocznicy nadania praw miejskich Gdyni powstały Gdyńskie wiadomości potoczne. Oryginalne newsy o Gdyni z 1926 r. emitowane będą na antenie Radia Gdańsk oraz publikowane w Dzienniku Bałtyckim (w wydaniu dostępnym w Gdyni). Dźwięki i teksty publikowane będą również na oficjalnej stronie Urzędu Miasta Gdyni
Tu można posłuchać
Radiowe Gdyńskie wiadomości potoczne to swoisty wehikuł czasu. Nie tylko ówczesny język /zachowana jest oryginalna stylistyka/ wiadomości sprawia, że przenosimy się w czasie. Do dźwięku dodane zostały charakterystyczne dla początków radia szumy i trzaski, tak więc cała audycja przypomina autentyczny program radiowy z 1926 r. Program przygotowali Dorota Nelke (Urząd Miasta Gdyni) i Marek Lesiński (Radio Gdańsk). "Gdyńskie wiadomości potoczne" emitowano w Radiu Gdańsk w dniach 1- 10 lutego o godz. 14.40.
www.gdynia.pl.jpg Na zdjęciu gen. Józef Haller w Kolibkach w lutym 1920 roku. Repr. z albumu Sławomira Kitowskiego "Gdynia - miasto z morza i marzeń"
Plik ściągnięto 9494 raz(y) 34,86 KB
www.gdynia.pl 1.jpg Bodowa dworca w Gdyni Fot. mat. Muzeum Miasta Gdyni
Plik ściągnięto 9494 raz(y) 67,85 KB
_________________ Ponury Zwracacz Uwagi na Wykraczających Poza Ramy
Teraz raczej smutna wiadomość z Gdyni i Kolibek....
Od 14 lat patrolował głównie tereny leśne i był niewątpliwą atrakcją podczas uroczystości miejskich. Konny oddział straży miejskiej w Gdyni funkcjonować będzie jeszcze tylko przez dwa tygodnie. Powód? Oszczędności!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum