I polecam na przyszłość "słownik" nazw na stronie naszego Sabaotha.
Yes Masta slownik juz dodalem do "ulubionych"....
danziger napisał/a:
Zdzislaw napisał/a:
Skąd ty bierzesz te dziwne "ß" - bo ja teraz je wziąlem na zasadzie ctrl+c ctrl + V
Np. z Worda - funkcja wstaw symbol
Danzi..., że z "Worda" to ja wiem.... komputerowy świat jest mi dość obcy, ale nie do konca, ale kurzatwarz czy jak sie korzysta bezpośrednio z apletu Forum to te dziwaczne brzuszki som?
Przełączanie między klawiaturami poprzez Alt + Shift (kombinację tę można sobie zmienić na dowolną, ta jest domyślna).
Można zaznaczyć też "Pokaż wskaźnik na pasku zadań" i wybierać klawiaturę mychą koło zegara. Klawiaturę wybiera się dla aktywnej aplikacji, tzn. jeśli włączone są edytor tekstu i przeglądarka, a aktywny jest edytor tekstu i wybierze się niemiecką klawiaturę to włączona jest ona tylko w tym programie - w stystemie i innych programach cały czas działa polska. Powrót do polskiej klawiatury następuje poprzez tę samą kombinację klawiszy, którą się włączało niemiecką.
Przy włączonej niemieckiej klawiaturze ciężko się pisze po polsku, bo niektóre litery przypisane są do innych klawiszy.
To tyle. Spocznij!
Ostatnio zmieniony przez Corzano Sro Wrz 20, 2006 12:30 pm, w całości zmieniany 1 raz
U mnie wygląda to tochę inaczej. Udało mi się dodać język, ale trzeba to było zrobić przez panel sterowania - opcje regionalne i językowe (nie: klawiatura) - języki. Dodałem niemiecki, porobiłem skróty klawiszowe do szybkiego przełączania. Niestety po przełączeniu na DE różnica jest taka, że nie dą się wpisywać polskich znaków, "y" zamienilo sie z "z", alt+e daje "€", alt+q daje "@". Nadal nie da się wpisywać ß, ÿ, oe, ä, ü etc...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum