Po pierwsze, po co zakładać dwa tematy do tego samego? Po drugie, określ o jaki most ci chodzi. "Most Stobbego", z którego obecnie ostało się jedno przęsło, czy tej drewnianej kładki niedaleko ulicy krótkiej? Czy może o jakiś inny?
chodzi mi o most ktory znajdowal sie dokladnie na miejscu obecnego ,tuz obok mostu stobbego jak go nazwales ,nie byl on zbyt piekny i zniknal calkiem niedawno ale widzialem wiecej fotek" stobbego" niz tego ochydztwa .pamietam ze spod schodow mozna bylo zagladac dziewfczynom pod spodnice co bylo nie lada atrakcja w tamtych czasach
Czy mógłbyś stosować obowiązujące zasady pisowni ? Bardzo proszę - rozumiem błędy ortograficzne, zdarzają się, sama mam dyslektyków w domu i wiem co to znaczy , ale świadome kaleczenie "języka pisanego" to lekceważenie czytających czyli nas wszystkich.
_________________ „Chamstwu w życiu należy się przeciwstawiać siłom i godnościom osobistom”.
Chcialbym przeprosic wszystkich ,ktorzy mogli poczuc sie urazeni bledami ,ktore popelnilem i jednoczesnie uswiadomic niektorych ze nie wszyscy maja szczescie mieszkac w polsce ,a uwierzcie mi po latach na "wygnaniu" czlowiek zapomina co nieco .takze jeszcze raz sorki;) za niestosowanie polskich znakow i te dwie literowki .pozdrofienia;) dla "rudej",fajnie wiedziec, ze sa jeszce ludzie ,ktorym zalezy .....
Szczęście, nieszczęście. Kwestia punktu widzenia. Bez urazy - wszędzie chyba nazwę wsi, miasta, kraju pisze się z dużej litery. Więc bez przesady może. "Sorki" to odzywka miejscowa raczej. Kontakt zatem z krajem przodków masz stały. W Starym Kraju są miejsca, w których do dobrego tonu należy przedstawienie się, rzucenie choćby zdawkowego dzień dobry wątek powitalny.
Olewaj a będziesz olany.
postrufki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum