Wysłany: Wto Kwi 06, 2004 5:21 pm Cmentarz na Zaspie
Słuchajcie - dzisiaj byłam na cmentarzu i odkryłam, ze jakiś debil zerwał jeden z emblematów z pomnika-grbowca pocztowców polskich. Poza tym znikł cyfry - 1939. Widać złomiarze działają! szlag mnie na miejscu trafił i chciałabym Gruen, zebyś poganł znajomą Gazetę - coby zrobili jakieś zdjecie tam i poszczekali na łamach. Ja rozumiem, że złom poszedł w cenie. Ale takiego chamstwa i zezwierzęcenia to się nie spodziewałam. Wiem, wiem... chcę ten kawałek puszczy!!! zdecydowanie chcę meć swój kawałek puszczy.
brak słów... najgorsi w tym wszytkim wydają mi się ci ze skupów złomu, którzy to od wandali biorą. to tak jak z tym "ucziwymi obywatelaimi" co to kupują kradzione rzeczy, bo to trochę taniej. gdyby nie tacy, to większośc złodziei by z głodu zechła, a tak interes się kręci.
wraz z wzrostem cen złomu powinno sie zrobić kontrole u tych cwaniaków ze skupów.
smutna prawda jest taka, że tyle nasze, co tu sobie pogadamy...
Tak po cichu Ci się przyznam, ze miałam nadzieję, że Gruen zapędzi Znajomą Gazetę na ten cmentarz i że może napiszą o tym, co tam zobaczą... Wątpię, żeby to cokolwiek zmieniło, ale przynajmniej niech to zostanie wyartykułowane. :!:
_________________ Gdańszczanka
* * *
...ze słońcem w kieszeni i chmurą gradową...
...i mściwym toporem krzyżackim....
Po nagminnym rozbieraniu torów kolejowych, kratek ściekowych, dewastowaniu cmentarzy itd. ktos poszedł w końcu po rozum do glowy i obecnie trzeba już przedstawiać w złomowcach swojego rodzaju certyfikat pochodzenia. Szkoda, że wcześniej o tym nie pomyślano :(
Przecież tego i tak nikt nie nadzoruje - a jak żurek przynosi np. brązowego orła, czy parę literek do znajomego złomowca to na pewno mu nikt kwitów nie sprawdza
Nie znam szczegółów, ale ostatnio słyszałam dyskusję robotników, że nie wyniesli oni starych, poremontowych kaloryferów na zlom, bo obecnie trzeba mieć zaświadczenie skąd to pochodzi. Zupełnie inna sprawą jest, jak to zarzadzanie bedzie przestrzegane w praktyce. Niemniej, jakoś ostatnio przestano rozbierać tory w Nowym Porcie
Tak, ale co ukradli to ukradli - całe odgałęzienie prowadzące do starego CPN-u, a wychodzące z działek, na wysokości postoju promu Wisłoujście.
CPN też rozkradają. Jest tam piękna, zabytkowa obrotnica wagonowa. Rżną ją bez pardonu i wynoszą. W płocie pojawiło się kilka dziur. Teraz już nawet robią to w dzień.
To zarządzenie, o którym mowa wyżej zaczęło obowiązywać chyba od niedawna, bo złomiarze nie próżnują.
W porcie na terenie dawnego Dworca Drzewnego i w rejonie Nabrzeża Rudowego są teraz place przeładunkowe złomu. A złomiarzy chyba jeszcze więcej niż sameg złomu . Ochrona portu nie może sobie z nimi poradzić, a od strony Nabrzeża Chemików teren obstawia nawet Policja. No nie ma na nich sposobu. Grasują jak hieny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum