Wysłany: Nie Paź 21, 2007 4:37 pm Historia Młodego Miasta
Czy ktos z Was posiada informacje na temat Mlodego Miasta za czasow Krzyzackich, a takze tego co sie dzialo na tym obszarze przez nastepne 400 lat? Nie chodzi mi o takie podstawowe dane, ale cos wiecej niz na stronie mlodemiasto.pl - tzn czym zajmowali sie ludzie tam mieszkajacy, jaki charakter miala ta soada itd
z gory dziekuje!
Cieslaka juz opracowalem, a po druga z checia zajrze.
Ale skoro masz taka wiedze...hmmmm....
Generalnie tematem mojej pracy mgr jest
Koncepcja rewitalizacji Mlodego Miasta i jej wplyw na strukture funkcjonalno przestrzenna Gdanska
Czy mozesz polecic jakies lektury mowiace wlasnie o strukturze f - p Gdanska w latach 39-2006?
nie ma to jak odpowiednio zachęcić do dalszych poszukiwań
A tak serio - mam trochę jakichś okazjonalnych opracowań z końca XX w. („Rewitalizacja Gdańska historycznego” serii wydawniczej „Quo vadis Gedania?”, Gdańsk pomnik historii - KOBIDZ tam pewnie coś by sie znalazło), poza tym jeśli nie do wykorzystania, to przynajmniej do umieszczenia w bibliografii mogą się przydać "Morskie dziedzictwo Gdańska" Jerzego Litwina, "Stocznia Gdańska" Henryka Wojciechowskiego (propagandowy gniot z 1968 r.)
Na Twoim miejscu skontaktowałbym sie też z następcami prawnymi Synergii99 (Stocznia Cesarska sp z o.o. ), swego czasu Synergia była bardzo otwarta na współpracę z PG i studentami architektury/urbanistyki, powstało sporo projektów.
Pewnie i Miasto ma swoje opracowania.
No i last but not least zajrzyj do Wydziału Morskiego i innych wydziałów Akademii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum