Hmmm pierwszy raz widzę ich na oczy tak dokładnie, ale chyba wiem co to za ekipa. Byli też na Waterloo, jak i my To grupa francusko belgijska odtwarzająca Strzelców Pieszych Gwardii. Z chęcią ich zaproszę na przyszły rok do Gdańska
Jeśli mozna, to poproszę na PW namiar na nich, o ile są angielsko- albo polskojęzyczni (tak, to prawda, mają tam dwóch bardzo sympatycznych Polaków, jeden jest ze Śląska i ciągle krzyczy "Zdrowie starej krowie" jak widzi polskie rogatywki, a drugi urodził się w Belgii - tatuś u gen. Maczka służył)
Ów miły Francuz pisze, że oglądał zdjęcia z gdańskiej inscenizacji na pewnym forum.
Z treści jego maila wnioskuję, że to mojego autorstwa zdjęcia ogladał . Nie wiem, jakim cudem one się znalazły na francuskim forum o Napoleonie.
Francuz pisze też, że chciałby przyjechać ze swoją grupą następnym razem.
Cytat:
Jeśli mozna, to poproszę na PW namiar na nich, o ile są angielsko- albo polskojęzyczni
Francuz jest polsko- i francusko- języczny. Adres poszedł na pw.
A to już moje foty ("zIMGowane" bezpośrednio z FDG )...
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Przepraszam, pomyliłem się.
To X szwadron Strzelców Konnych Gwardii. Byłem pod Waterloo z nimi, biwakowali niedaleko nas.
Gdańszczanie ( i nie tylko) pod Waterloo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum