Od autora strony Danzig-Online dostałem poniższe zdjęcie i pytanie, na które niestety nie umiałem odpowiedzieć: czy wiadomo coś na temat domu noszącego nazwę Villa Anna, i czy on może nadal istnieje?
Może wsród Was jest ktoś to potrafiłby zidentyfikować ten budynek?
Po naszym ostatnim spotkaniu w niewielkim rzygaczowym gronie ponawiam pytanie. Czy ktos wie gdzie w Oliwie znajdowala sie Villa Anna? I czy jeszcze stoi?
A mi się to kojarzy raczej z którąś przecznicą obecnej Liczmańskiego... byłam tam w zeszły weekend, ale nie wiedziałam jeszcze, ze powinnam tego domu szukac ;-)
To wprawdzie nie Oliwa i raczej nie Anna, ale popatrzcie na prawą połowę budynku... aż mi się dziś czerwona lampka zapaliła na ten widok
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum