Odgrzewany kotlet z 1999 roku.
Dla mnie, to mogą sobie budować co chcą, gorzej jakby chcieli coś burzyć.
Masz szczęście, że od Polski dzieli Cię sporo wody, bo nazywanie żarliwych wyznawców JPII sektą, mogłoby grozić co najmniej klątwą.
Wysłany: Pią Mar 18, 2005 12:13 pm Re: Elitarny kompleks szkół pod Gdańskiem
Sabaoth napisał/a:
Wiecie o co z tym wszystkim chodzi...
Cytat:
Bp Tadeusz Pieronek: Legioniści zaczęli pojawiać się w Polsce w roku 1992. Na Zachodzie są bardzo prężnym zgromadzeniem zajmującym się edukacją. Mają potężny dom na Via Aurelia w Rzymie. Są cenni dla Kościoła i jeśli wzbudzają kontrowersje, to wśród tych, którym siła Kościoła się nie podoba. Nie mam do nich zastrzeżeń. Są trochę tradycyjni, ich działalność z całą pewnością mieści się w ramach współczesnego pluralizmu.
Sabaoth napisał/a:
A moze krzyzacy do Gdanska wracaja?
Cytat:
Zakonnicy już przed wiekami byli obecni w Bielkowie. Pierwsze wzmianki o wsi Groß Boelkau pochodzą z XIV wieku. W 1395 r. wielki mistrz krzyżacki Konrad von Jungingen nadaje klasztorowi Kartuzów wieś Bielkowo wraz z młynem i przysiółkiem zwanym Kolbudami, zwalniając ją równocześnie od wszelkich ciężarów i służebności. Do tradycji nawiązują i Legioniści, którzy od trzech lat nie uznają ciężarów podatkowych nałożonych przez gminę.
bo nazywanie żarliwych wyznawców JPII sektą, mogłoby grozić co najmniej klątwą.
A co? Zostałeś już ekskomunikowany?
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Pierwsze naruszenie dobrych obyczajów przyjętych na forum będzie skutkowało wystawieniem ostrzeżenia przez moderatorów, kolejne wyrzuceniem z forum (banem).
Za obrażenie innego użytkownika należy przeprosić, brak przeprosin również będzie skutkował banem.
Na Forum znajdują się różne osoby: ateiści, agnostycy, katolicy, etc. Uważam, iż możemy powstrzymać się od jakiś złośliwych komentarzy dotyczących wiary, gdyż takie mogą obrazić sporą część forumowiczów.
A Twoje stwierdzenie stwierdzenie Corzano:
Cytat:
Masz szczęście, że od Polski dzieli Cię sporo wody, bo nazywanie żarliwych wyznawców JPII sektą, mogłoby grozić co najmniej klątwą.
niebezpiecznie w takim kierunku zmierza.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
A Twoje stwierdzenie stwierdzenie Corzano [...] niebezpiecznie w takim kierunku zmierza.
Macinie, dotykając tego tematu bardzo ważę słowa. Zauważ proszę, że pisałem o "wyznawcach JPII", a do nich katolicy się nie zaliczają, o ile znam katechizm KK. Miałem na myśli radykalne grupy, które papieża traktują jako ikonę i nie wsłuchują się w jego nauczanie, co widać po ich czynach.
Jesli ktoś poczuł się urażony, to przepraszam. Z mojej strony EOT.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum