Wysłany: Sro Mar 23, 2005 11:46 am Plaża - gdzie to jest?
A allegro pojawiły się dwie kartki przedstawiające plaże, których sprzedający nie potrafi zlokalizować. Mi też się to nie udało. Nie wygląda mi to na Gdańsk, ale może się mylę.
plaza1.jpg
Plik ściągnięto 12140 raz(y) 45,33 KB
plaza2.jpg
Plik ściągnięto 12140 raz(y) 35,6 KB
Ostatnio zmieniony przez Corzano Sro Mar 23, 2005 12:06 pm, w całości zmieniany 1 raz
To na 100% nie jest Gdansk. Na drugiej pocztowce napisane jest "Ostseebad Deep". Sprawdzilem, byl (a moze dalej jest) w Deep budynek przedstwaiony na pierwszej pocztowce. Tak wiec obie pochodza z kapieliska Deep Bezirk Stettin. A gdzie to bylo, pewnie niedaleko praslowianskiego grodu Szczecina.
Wysłany: Sro Mar 23, 2005 11:58 am Re: Plaża - gdzie to jest?
Corzano napisał/a:
A allegro pojawiły się dwie kartki przedstawiające plaże, których sprzedający nie potrafi zlokalizować. Mi też się to nie udało. Nie wygląda mi to na Gdańsk, ale może się mylę.
Na tym drugim jest jakas nazwa na dole. Ostseebad S...? Nie ma jakiegoś powiększenia?
To na 100% nie jest Gdansk. Na drugiej pocztowce napisane jest "Ostseebad Deep". Sprawdzilem, byl (a moze dalej jest) w Deep budynek przedstwaiony na pierwszej pocztowce. Tak wiec obie pochodza z kapieliska Deep Bezirk Stettin. A gdzie to bylo, pewnie niedaleko praslowianskiego grodu Szczecina.
Aaa, Deep, nie mogłem tego Deep rozczytać. Już nie te oczy...
Podejrzewam, ze to jest na terenie dzisiejszej Polski, bo na współczesnej mapie nie ma niczego podobnego w pobliżu Szczecina po niemieckiej stronie. To może być jakiś Dziwnów, albo coś w tym rodzaju...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum