Koniec sztampowych, "historycznych" kamieniczek. - Stawiamy na szkło i stal - mówi o konkursie na gdańską kamienicę XXI wieku Wiesław Bielawski, wiceprezydent Gdańska
Czy naprawdę nie można wymyśleć czegoś innego, wszędzie tylko ciemne szkło, metal, blacha falista. Obijcie może sajdingiem Marienkiche i zobaczcie ilu turystów przyjedzie to oglądać
Najbardziej mnie ciekawi co Turcy wymyślą. Ich współczesna architektura stoi na wysokim poziomie (dołownie) :D Wybudowali przecież wieżowiec zwany Toy-toy w Warszawie hehe.
Poczekajmy jednak na wystawę tych prac. Do 7 marca mają chyba czas na składanie. Potem będzie zapewne ogłoszenie zwycięzcy i wielka wystawa jak z teatrem było i trzeba będzie się wybrać poglądać trochę nowoczesnej architektury
Nie ma co panikować moim zdaniem, pod warunkiem, że nie wygrają Turcy bez wględu na to co zrobią i pod warunkiem, że nie będzie to taka tania architektura jak w Elblągu. Poza tym nie mogę jakoś uwierzyć aby wynik tego konkursu był podobny do konkursu na teatr Shakespirowski. Najlepiej zapomnijmy o tamtej farsie i bądźmy optymistami.
Ja dla pana B. (jako dla zwolennika szkła, aluminium, tytanu, stali, itd.) proponuję równie innowacyjną i modną (by nie rzec, że trendy ) odzież w postaci betonowych skarpetek.
I niczego nie sugeruję...
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Widzisz, i tym się różnisz od polityków. Oni się nie zastanawiają, powiem więcej, czasami nawet nie myślą, co mówią. Nie nadajesz się na polityka w nadwiślańskim kraju
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum