Dawny Gdańsk Strona Główna Dawny Gdańsk

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Taniec Dawny, poszukuje
Autor Wiadomość
princessita 

Wysłany: Czw Gru 01, 2005 11:09 pm   Taniec Dawny, poszukuje

Dzien dobry wszytskim czytajacym forum.
Poszukuje chetnych do utworzenia zespolu tanca dawnego, Panowie i Panie mile widziane , nie jest wymagana znajomosc tanca tylko checi do tanczenia, rowniez mile widzine beda osoby starsze oraz te ktore swoja wiedza historyczna moga rozjasnic mroki kultury i obyczajow Dawnego Gdanska i nie tylko. Kontakt do mnie na gg 3820782 lub mailem : alessandra22@go2.pl
Chetnie odpowiem na kazde pytania,
pozdrawiam :hurra

princessita 

Wysłany: Pią Gru 02, 2005 11:46 am   

Odpowiadam na pytania ktore do mnie doszly.
Nie myslalam jeszcze w jakie dni mozna robic spotkania, narazie chcialabym wiedziec ile jest chetnych do realizacji takiego pomyslu, interesuje mnie raczej rekonstrukcja tancow dawnych wg zachowanych zrodel i pokazywanie ich wiekszej publicznosci, wiec na pewno byly by tez jakies pokazy i cel edukacyjny byc moze z tego zawiazalo by sie Stowarzyszenie Kultury Dawnej dlatego zalezy mi tez na osobach ktore znaja sie na historii Gdanska i nie tylko.
Taniec Dawny to tance z XV do XIX wieku zaleznie od tego gdzie byly tanczone i na jakich dworach Europy, opisy zachowaly sie w traktatach i na bazie nich chcialabym pracowac aby podjac sie proby rekonstrukcji tancow tanczonych takze w Gdansku w roznych jego okresach swietnosci, chetnie tez przyjme pomoc od osob znajacych sie na muzyce dawnej lub grajacych na instrumentach dawnych.
pozdrawiam :^^

Kasia_57 
Nadprzewodnik

Wysłany: Pią Gru 02, 2005 5:33 pm   

:==
daj znać, jak "wyklują się" konkrety:)
ja jestem w dalszym ciągu chętna. MOże być frajda

* * *
...ze słońcem w kieszeni i chmurą gradową...
...i mściwym toporem krzyżackim....

princessita 

Wysłany: Wto Gru 06, 2005 2:41 pm   

Jakie konkrety??? jesli chcesz sie dolaczyc to mozesz cos zasugerowac? hmmm......ja wszytskiego nie jestem w stanie sie podjac a myslalam ze jest to forum gdzie sa osoby ktore sa chetne do realizacjii pomyslow czy jakis projekow ktore maja pokazac Gdansk nie tylko od historii Solidarnosci ale czegos wiecej........ale niestety chyba jest inaczej....dziekuje za uwage i pozdrawiam 8))

Mikołaj 
Idi Admin

Wysłany: Wto Gru 06, 2005 3:17 pm   

Cytat:
ja wszytskiego nie jestem w stanie sie podjac

hmm.. Kasi chyba nie chodzi o to, byś "podejmowała się wszystkiego", tylko żebyś jej dała znać jak zostaną ustalone jakies podstawowe kwestie, np. jak zbierze się grupa i można będzie się spotkać.
Cytat:
myslalam ze jest to forum gdzie sa osoby ktore sa chetne do realizacjii pomyslow .....ale niestety chyba jest inaczej

nie ma co się obrażać - to jest Twój pomysł i byłoby dziwne, gdyby inni mieli zabrać sie za jego realizację, prawda? :???:

Horhe 
Twierdza Gdańsk

Wysłany: Wto Gru 06, 2005 6:25 pm   

Princesitta,a zrobicie jakieś tańce napoleońskie na Oblężeniu Gdańska 1807?

princessita 

Wysłany: Sob Gru 10, 2005 2:22 pm   

Dzien dobry,

Nie jestem obrazona :P tylko czasami mam wrazenie ze marazm pada jak ktos cos chce zoragnizowac.
Konkretnie Na Oblezenie mozna pokazac tance z XIX wieku, materialy sa, ale zeby to mialo rece i nogi, troche trzeba czasu na to zarezerwowac, wliczajac to tez czas na wykonanie strojow z tej epoki......reszta zalezy od ustalen.
Nie wiem ale zajrzalam na forum Freha i pan Horhe chyba do mnie postulowal, jesli sa pytania to prosze na gg albo mailem 8)
Pozdrawiam

Malenstwo 

Wysłany: Pon Gru 19, 2005 10:53 pm   

Witam,

zainteresowanych pragne powiadomic, ze na terenie Gdanska Zesol Tanca Dawnego juz istnieje. :== Wszystkich chetnych zapraszamy!!!:) Zajmujemy sie rekonstrukcja tancow XV i XVI - wiecznych zgodnei z traktatami. Treningi dla osob nowych odbywaja sie w srody w godiznach 17.30-20.00 na wydziale Histrorii Sztuki na ul. Bielanskiej w sali 133. :^^
Zainteresowanych odsylam rowniez na nasza strone internetowa: www.chastelana.republika.pl

Zapraszamy serdecznie
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Malenstwo Pon Gru 19, 2005 10:55 pm, w całości zmieniany 1 raz  

seestrasse 
Zesztrasia z Szafy

Wysłany: Pon Gru 19, 2005 10:54 pm   

:==

Corzano 
bi-cyklista
z Północy

Wysłany: Wto Gru 20, 2005 7:20 am   

Skład taki raczej monopłciowy. :wink:

Malenstwo 

Wysłany: Wto Gru 20, 2005 9:55 am   

Coz ... zawsze bylo chetnych wiecej pan, ale Panow przyjmujemy rownie chetnie :wink: :%

Corzano 
bi-cyklista
z Północy

Wysłany: Wto Gru 20, 2005 10:11 am   

To nie była krytyka - to jest Wasz atut. Pląsające panie wyglądają powabnie. :)

Horhe 
Twierdza Gdańsk

Wysłany: Wto Gru 20, 2005 11:35 am   

princessita napisał/a:
pan Horhe chyba do mnie postulowal

No, no :haha: Jestem wielce kontent z tego kontaktu.

Odpowiedz do tematu