Dzien dobry wszytskim czytajacym forum.
Poszukuje chetnych do utworzenia zespolu tanca dawnego, Panowie i Panie mile widziane , nie jest wymagana znajomosc tanca tylko checi do tanczenia, rowniez mile widzine beda osoby starsze oraz te ktore swoja wiedza historyczna moga rozjasnic mroki kultury i obyczajow Dawnego Gdanska i nie tylko. Kontakt do mnie na gg 3820782 lub mailem : alessandra22@go2.pl
Chetnie odpowiem na kazde pytania,
pozdrawiam :hurra
Odpowiadam na pytania ktore do mnie doszly.
Nie myslalam jeszcze w jakie dni mozna robic spotkania, narazie chcialabym wiedziec ile jest chetnych do realizacji takiego pomyslu, interesuje mnie raczej rekonstrukcja tancow dawnych wg zachowanych zrodel i pokazywanie ich wiekszej publicznosci, wiec na pewno byly by tez jakies pokazy i cel edukacyjny byc moze z tego zawiazalo by sie Stowarzyszenie Kultury Dawnej dlatego zalezy mi tez na osobach ktore znaja sie na historii Gdanska i nie tylko.
Taniec Dawny to tance z XV do XIX wieku zaleznie od tego gdzie byly tanczone i na jakich dworach Europy, opisy zachowaly sie w traktatach i na bazie nich chcialabym pracowac aby podjac sie proby rekonstrukcji tancow tanczonych takze w Gdansku w roznych jego okresach swietnosci, chetnie tez przyjme pomoc od osob znajacych sie na muzyce dawnej lub grajacych na instrumentach dawnych.
pozdrawiam
Jakie konkrety??? jesli chcesz sie dolaczyc to mozesz cos zasugerowac? hmmm......ja wszytskiego nie jestem w stanie sie podjac a myslalam ze jest to forum gdzie sa osoby ktore sa chetne do realizacjii pomyslow czy jakis projekow ktore maja pokazac Gdansk nie tylko od historii Solidarnosci ale czegos wiecej........ale niestety chyba jest inaczej....dziekuje za uwage i pozdrawiam
hmm.. Kasi chyba nie chodzi o to, byś "podejmowała się wszystkiego", tylko żebyś jej dała znać jak zostaną ustalone jakies podstawowe kwestie, np. jak zbierze się grupa i można będzie się spotkać.
Cytat:
myslalam ze jest to forum gdzie sa osoby ktore sa chetne do realizacjii pomyslow .....ale niestety chyba jest inaczej
nie ma co się obrażać - to jest Twój pomysł i byłoby dziwne, gdyby inni mieli zabrać sie za jego realizację, prawda?
Nie jestem obrazona tylko czasami mam wrazenie ze marazm pada jak ktos cos chce zoragnizowac.
Konkretnie Na Oblezenie mozna pokazac tance z XIX wieku, materialy sa, ale zeby to mialo rece i nogi, troche trzeba czasu na to zarezerwowac, wliczajac to tez czas na wykonanie strojow z tej epoki......reszta zalezy od ustalen.
Nie wiem ale zajrzalam na forum Freha i pan Horhe chyba do mnie postulowal, jesli sa pytania to prosze na gg albo mailem
Pozdrawiam
zainteresowanych pragne powiadomic, ze na terenie Gdanska Zesol Tanca Dawnego juz istnieje. Wszystkich chetnych zapraszamy!!!:) Zajmujemy sie rekonstrukcja tancow XV i XVI - wiecznych zgodnei z traktatami. Treningi dla osob nowych odbywaja sie w srody w godiznach 17.30-20.00 na wydziale Histrorii Sztuki na ul. Bielanskiej w sali 133.
Zainteresowanych odsylam rowniez na nasza strone internetowa: www.chastelana.republika.pl
Zapraszamy serdecznie
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Malenstwo Pon Gru 19, 2005 10:55 pm, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum