Mówiono mi, ze ten stary budynek i okolice zostały sprzedane na nowe inwestycje. Ma być prywatne molo i plaza, będzie niedostępna dla zwykłych ludzi tylko dla vipow. Pewnie tez będą wycinać drzewa bo bez wycinania czegokolwiek i betonowania dzień jest stracony.
Rozpoczynając poszukiwania platanów skupiłem się początkowo na parkach, ogrodach i okolicach dróg. W następnej kolejności zacząłem przeszukiwać podwórka, śmietniki i miejsca ruderalne. Przyniosło to pewne wyniki - p. fotografie. Sakramentalne pytanie: gdzie rośnie ten platan? Druga fotografia zawiera wołąjącą wniebogłosy podpowiedź.
W następnym kroku wezmę się za strychy i piwnice.
Powtarzający się wzorzec: prawie w samym środku policentrycznego miasta odkryłem kolejny platan. Gdzie rośnie? Zagadka prosta, każdy był tam setki razy. Zdjęcie marne (nie widać kulek, tylko złuszczoną korę), bo czas marny.
Ewuniu, zgadza się, ale pozwoliłem sobie jeszcze na luksus zgadnięcia drzewka na zdjęciu zamieszczonego 14 sierpnia powyżej ostatniej zamieszczonej informacji. Raczej domyślnie mi to nie wyszło Przepraszam za niedoskonałość
1) Tak, skwer przy Korzennej, między fontanną a pomnikiem Heweliusza.
2) Tak, podwórze między Katarzynki a Podwalem Staromiejskim, na zapleczu Piekarni-Cukierni Pellowski.
Gratulacje!
Nierozwiązana pozostaje zagadka z 25 IX 2016, ale przyczyną jest marna jakość zdjęcia. Spróbuję zrobić lepsze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum