Czy Dostojny mógłby się podzielić jakąś fotką belki podwalinowej pod ścianą południową (archiwalną, z czasów okołoremontowych)? Tudzież innych efektownych destruktów konstrukcji? Uprzejmie pilzz.
A proszę bardzo.
Stan drewnianych elementów konstrukcyjnych i samych ścian ryglowych w Borętach, to tragedia. To co dzisiaj sfocisz, nie będzie się jakoś bardzo różnić od stanu sprzed trzech lat. Mówisz, że się jakoś tam znasz... Mam nadzieję, że wiesz w co wchodzisz.
Witam wszystkich forumowiczów. Znam ten kościół i wiele innych świątyń żuławskich, z racji spędzenia swojego dotychczasowego życia na tym terenie. Padło stwierdzenie że marny stan obiektów sakralnych to wina gospodarza słabego. Może i tak, ale czy my jakby współgospodarze tych świątyń nie powinniśmy dokładać starań aby zachować je jak najdłużej w nienagannym stanie?
Padło stwierdzenie że marny stan obiektów sakralnych to wina gospodarza słabego. Może i tak, ale czy my jakby współgospodarze tych świątyń nie powinniśmy dokładać starań aby zachować je jak najdłużej w nienagannym stanie?
Witaj Wojtasie. Kliknij sobie. Chyba każdy kto chce, może pomóc. W nienagannym stanie nie da się niczego zachować, co nie wyklucza starań w tym kierunku. A stan obiektu to nie tyle wina gospodarza, co wyzwanie dla niego. I jak mawiają - krzyż pański.
Postępująca massssakra. Porównując do fotek nr 24 i 36, parę szczapek ubyło. Byłem tam w piątek, ale po ciemnicy i tylko trochę paluchem podłubałem. Z tego, co kiedyś było drewnem, nawet robaki nie będą miały uciechy.
Ja jestem od obrazków - niech się inne człowieki głowią, jakiej to wymaga inetrwencji. Ale wygląda na to, że temat ścian wypłynie w tym sezonie.
Akurat mam też na tapecie inna rozpadówę : stary most kolejowy w Bytowie.
Proszę nie nadinterpretowywać moich słów. "Wypłynie" to daleko od "będzie".
To ja nieśmiało poproszę o autorską interpretację terminu "wypłynie". Na czym to ma polegać?
Bo wiesz albo nie wiesz, z tym wypływaniem w Borętach to się cuda wianki działy. A może ciągle się dzieją?
Wypłynie = gadanie + kilka ruchów + zapowiadana kupa ruchów o nieznanym prawdopodobieństwie zaistnienia.
Skoro ani Nibiru, ani ostatnia asteroida nie trafiły w Ziemię i kręci się ona po staremu, nie ma powodu spodziewać sie rewolucji w temacie "cuda-wianki w Borętach". Ale... może ...
Na razie mam przgotować inwentaryzację, z tego będzie program prac konserwatorskich. To pewne. Potem powinien być projekt, wnioski tralalala ....
mógłby się podzielić jakąś fotką belki podwalinowej pod ścianą południową (archiwalną, z czasów okołoremontowych)? Tudzież innych efektownych destruktów konstrukcji? Uprzejmie pilzz.
Zajrzyj do dokumentacji ścian i stolarki przygotowanej w 2010 roku. Będziesz miał materiał porównawczy.
_________________ „Chamstwu w życiu należy się przeciwstawiać siłom i godnościom osobistom”.
2010? To wczoraj było....
Niby jestem tylko od roboty (spadanie z wieży, tarzanie się postrychu itp), ale żeby nie okazało się, że nikt mi nie zapłaci za niepotrzebną, zdublowaną pracę
Niby jestem tylko od roboty (spadanie z wieży, tarzanie się postrychu itp), ale żeby nie okazało się, że nikt mi nie zapłaci za niepotrzebną, zdublowaną pracę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum