Do końca lat 50 ten most istniał. Tramwaj 10 przez niego nie przejeżdżał (ze zdjęcia można wnosić, że nawet przewodów trakcyjnych nie było). Po zrobieniu nowego (obecnego) mostu uruchomiono dwunastkę.
Wydaje mi się, że tor były, ale na pewno początkowy przystanek dziesiątki był zaraz za mostem. Możliwe, że obciążone pasażerami tramwaje przekraczałyby nośność mostu.
Jednak pamięć jest zawodna, choć być może w takich kwestiach zwłaszcza dziewczyńska Zupełnie nie pamiętam tego starego mostu, a przecież wiosną roku 1960, kiedy oddano do użytku część nowego, miałam 14 lat i z całą pewnością widywałam stary bardzo często.
Jest takie znane zdjęcie z grudnia 1970 roku - nie mam go niestety pod ręką -widać na nim ten sam wiadukt kratowy (no chyba, że pamięć wzrokowa mnie myli...).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum