Dziękuję bardzo wszystkim za wszystkie zdjęcia Suchanina, oraz za każdy inny wkład w propagowanie wiedzy o dawnym i nie-dawnym Gdańsku.
Poszukuję zdjęć z budowy bloku w którym mieszkali moi rodzice, przy Paderewskiego 6. Tata twierdzi że był to pierwszy blok zbudowany przy tej ulicy, z którego w pierwszych latach zamieszkiwania na wysokim piętrze rozpościerała się przepiękna panorama od Wrzeszcza (a za nim Helu), przez ujście Wisły po Rafinerię. Może zachowały się u kogoś zdjęcia opisanej panoramy robione z okien Paderewskiego 6 lub 4?
Jakiekolwiek zdjęcia z budowy mojego rodzinnego Domu przy Paderewskiego 6 byłyby dla mnie wielkim skarbem. Tata twierdzi że sam takie zdjęcia robił Praktiką i Zenitem jednak nigdy nie udało nam się znaleźć choćby jednego.
Zdjęcie budowy bloku przy Liszta 2 robione od strony Kurpińskiego wzburzyło we mnie krew. Jest najbliższe temu co poszukuję. Wysłałem emaila z zapytaniem do KFP ale został on zignorowany.
Z góry bardzo dziękuję za jakiekolwiek poszukiwane przeze mnie zdjęcia.
Mi p. Maciej kilka razu odpowiadał i nawet poprawiał podpisy pod zdjęciami, choć nie zawsze (np. ta http://kfp.pl/pic/bp/44/z00004342.jpg fotka to już wiemy, że to nie Suchanino tylko Piecki na Jaśkowej, a w opisie wciąż jest Suchanino lub Morena).
Pewnie w zbiorach u niektórych mieszkańców ul. Beethovena lub Otwartej jest kilka ciekawych fotek. Zwłaszcza z okresu sprzed budowy.
wysłałem do nich emaila z pytaniem czy nie mają czegoś pochowanego po szufladach.
Byłam kiedyś u nich, są zagonieni. Mogą jeszcze mieć jakieś negatywy Kosycarza Seniora, ale mają taki zwyczaj, że jak je zeskanują, to umieszczają na stronie. Również w celu identyfikacji.
Sprawdź, czy na stronie Twojej spółdzielni mieszkaniowej/osiedla nie ma jakiegoś forum i tam popytaj
Czy mógłby ktoś przetłumaczyć ten dokument na język polski? Gdzie jeszcze mogę znaleźć historię Cygańskiej Góry i Suchanina? Ciekawe czy istnieje dokładniejsza historia osiedla z lat 70.
Fajnie napisałeś we wcześniejszym poście ,,napisałem do nich (Kosycarz) czy nie mają czegoś pochowanego po szufladach''.Wątpliwe by Maciej miał czas szukać jakiegoś zdjęcia skoro ma ich blisko milion.......
Szkoda ,że nie wydaje wszystkich jak leci,a wtedy sami byśmy coś wybrali.
Czy mógłby ktoś przetłumaczyć ten dokument na język polski? Gdzie jeszcze mogę znaleźć historię Cygańskiej Góry i Suchanina? Ciekawe czy istnieje dokładniejsza historia osiedla z lat 70.
W 1344, Mathias de Nanetz i Nahsoven, jego brat, człowiek honoru Lawrence dał
Biuro Prezydenta i 1 wolne kopyta i trzecia złotówka sądu w ich posiadłościach Zochanino znane Zochanike
wolne i zawsze prawo do posiadania i zajmują kulmischem z niemieckich rolników. Ci rolnicy Jeżeli którykolwiek z
istniejące 40 kopyta roku dać trzy cztery Dunge. Biskup powinien dostać jeden z każdym cztery rozszerzenia kopyt. To-
przezroczyste, są Unterbelehnung. W każdym przypadku, nieruchomości jest wciąż w tym samym wieku na
Zamówienia spadły, prawdopodobnie z powodu Lehnträgers wyginięciem.
Dziękuję za poradę, ale ja potrzebuję tłumaczenia na język polski.
http://wiadomosci.onet.pl...-gdansku/cdb0md
Czy to zdjęcie nie jest zrobione w okolicy Skarpowej Ojcowskiej Zakosów, Brukowej? Wyczółkowskiego
Czy tam nie widać Legnickiej?
_________________ Kłaniam się
Tylko ten może zmieniać poglądy, kto je posiada.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum