No szok....brak mi słow- wydanie albumu z Waszymi fotkami to zaczyna byc obywatelska koniecznosc to sa zdjecia prasowe ! i naprawde art....w konkursach FDG quorum nie zamierza uczestniczyc ???? roznych ??? toc nie tylko jednej bassie dech zaprze....uroda Gdanska ! Specjalny sposob widzenia tej urody...co za ujecia, jakie pomysly...
Zaliczyłem wszystkie pięć od początku do końca Nawet te limitowne. Tak naprawde mały problem był jedynie z wejściem do katowni, ale sobie poradziliśmy. Na twierdze i schornisko dostać się mógł każdy. Wędrówki były naprawde bardzo interesujące, szczególnie ciekawie było w Twierdzy Wisłoujście, katowni, oraz na Biskupiej Górce (stąd mam nawet pamiątke - starą butelke znalezioną w wieży schroniska )
Zamieście więcej zdjęć. Przedewszystkim tej uliczki odsłoniętej na Zamczysku (jak ona się nazywała?), oraz napsów z katowni.
Wysłany: Nie Maj 30, 2004 9:55 pm Wędrówka 4 - Twierdza Wisłoujście
REWELACJA!!!
wyc4-01.JPG
Plik ściągnięto 11459 raz(y) 55,62 KB
wyc4-02.JPG
Plik ściągnięto 11458 raz(y) 40,02 KB
wyc4-03.JPG
Plik ściągnięto 11454 raz(y) 25,44 KB
wyc4-05.JPG
Plik ściągnięto 11453 raz(y) 34,86 KB
wyc4-06.JPG
Plik ściągnięto 11449 raz(y) 9,92 KB
wyc4-07.JPG Oko w oko z Jackiem. ;)
Plik ściągnięto 11448 raz(y) 12,24 KB
wyc4-08.JPG
Plik ściągnięto 11447 raz(y) 45,43 KB
wyc4-09.JPG
Plik ściągnięto 11444 raz(y) 40,97 KB
wyc4-10.JPG
Plik ściągnięto 11446 raz(y) 24,1 KB
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Wysłany: Nie Maj 30, 2004 10:01 pm Wędrówka 5 - fortyfikacje Biskupiej Górki
Nie dziwię się, że Gdańsk był najczęściej portretowany właśnie z Biskupiej Górki.
wyc5-01.JPG
Plik ściągnięto 11445 raz(y) 36,43 KB
wyc5-02.JPG
Plik ściągnięto 11442 raz(y) 28,05 KB
wyc5-03.JPG
Plik ściągnięto 11442 raz(y) 37,21 KB
wyc5-04.JPG
Plik ściągnięto 11443 raz(y) 43,86 KB
wyc5-05.JPG
Plik ściągnięto 11442 raz(y) 38,92 KB
wyc5-06.JPG
Plik ściągnięto 11442 raz(y) 57,24 KB
wyc5-07.JPG
Plik ściągnięto 11441 raz(y) 43,47 KB
wyc5-08.JPG
Plik ściągnięto 11441 raz(y) 27,81 KB
Zdjęcia super! Czy to wszystko? Nie, żebym się czepiała, ale wydawało mi się, że ganialiście z aparatami non-stop. A poza tym - fatycznie widok z Biskupiej Górki jest chyba najpiękniejszym widokiem Gdańska, no oprócz tego - z Mariackiego. Szkoda, że takie imprezy sa organizowane raz od wielkiego święta, a jeśli są, to w paru miejscach na raz i trudno wybrać.
_________________ Gdańszczanka
* * *
...ze słońcem w kieszeni i chmurą gradową...
...i mściwym toporem krzyżackim....
Zdjęcia super! Czy to wszystko? Nie, żebym się czepiała, ale wydawało mi się, że ganialiście z aparatami non-stop.
Nie, nie wszystko... Ale zamieścić wszystkie 250 zdjęć (z całego dnia wczorajszego) na forum to byłaby przesada.
Jestem zachwycony tym co zrobiono z bastionami. Jak sobie przypomne te krzaczory, które kiedyś kazałem młodzieży (w ramach rozgrzewki przed treningiem) wycinać - i porównam to z tym co widać na jednym ze zdjęć powyżej... toż o takiej Twierdzy właśnie marzyliśmy wtedy...
Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem książki "Miasto historyczne w dialogu ze współczesnością". Udało mi się dodzwonić do NCK jako jedna z pięciu pierwszych osób i miałem siedem pieczęci (prawie jak u Ingmara Bergmana ) - jako poświadczenie udziału we wszystkich wycieczkach i sesjach naukowych. W książce są wspaniałe, kolorowe reprodukcje planów Gdańska (i jego fortyfikacji).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum