Trafiony. Okolicznościowy kufel Toruńskiego Regimentu Ułanów v. Schmidta z 1908 roku. Praktyka i Reguła Ojców Motonitów ułatwiła zadanie.
"Hoch lebe Kaiser und seine ulanen"
Jo jo. Reguła podobna bardzo. Ułani, ułani...
Chociaż z drugiej strony każdy wie, że nie zna życia, kto nie służył w marynarce.
Mawiał Archanioł Michał dzierżąc miecz ognisty
Tłumom Świętych co w Raju w dzień ten się zebrały:
"W wojsku tylko sapery i kawalerzysty
to goście co sie zowie, reszta to pedały." *
I trudno mi się nie zgodzić z powyższym jako saperowi pułku Xięstwa Warszawskiego.
* cytat z Małego Katechizmu Żołnierskiego z 1879 r.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Jeden z reprezentacyjnych budynków miasta widziany od strony rzadziej oglądanej. Jak widać prace remontowe w toku. Remont elewacji również jest planowany, włącznie z przebiciem zamurowanego przed wielu laty przejścia. Co to, gdzie to? Proste chyba.
Wiedziałem, że będzie łatwe. Od Żabiego Kruka (Kruku?) wjeżdża się na dziedziniec dawnych koszar. Sam Urząd funkcjonuje pod adresem ul. Augustyńskiego.
Od strony dziedzińca skrzydło zajmowane przez Urząd Marszałkowski, stanowi jedyny zachowany fragment kompleksu. Reszta to szkło i beton.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum