W artykule jest jeszcze jedno zdjęcie ze stawikiem i barokowym pawilonem ogrodowym. Jakby ktoś chciał to mogę zeskanować.
Ja bym prosił o to zdjęcie. A także mam pytanie jakie to informacje historyczne są w tym artykule? Czy tekst odnosi się w jakiś sposób do pobliskiego Zankenzin?
No dobra, zglaszam sie. Czy to chodzi o mnie?? Po przerwie w bytności na Forum w archiwalnych postach innych autorów także znalazlem parę innych odniesień do mojego nicka.
- Bartosz B. bardzo dokładnie określił położenie dworu i zabudowań gospodarczych
- na resztce fundamentów dworku stoi mały domek, nie zdążyłem zrobić zdjęć
Chyba nie do końca. Byłem tam we wtorek i wydaje mi się, że obecna ul. Liliowa nie idzie między dworkiem a budynkami gospodarczymi tylko na lewo od dworku (mając staw za plecami). A dworek, przynajmniej w części, stał na obecnie niezagospodarowanym terenie. Znaleźć go łatwo, obok jest przystanek autusowy (dla 213 i 113).
Dziś w kościele w Łostowicach można było zobaczyć replikę krzyża ze Wzgórza Luizy. Ma on tam znowu stanąć, a wzniesienie nazywać się Wzgórzem Św. Judy Tadeusza, gdzie stanęłoby dodatkowo 13 innych, zwykłych krzyży tworząc drogę krzyżową i sanktuarium.
A proboszcz został właśnie mianowany prałatem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum