ciekawe które miejsca dzisiejszego Marzęcinia przedstawiają wyżej przedstawione pocztówki??
A Ty nie jesteś jego mieszkańcem przypadkiem? Mógłbyś pomóc rozwikłać tą zagadkę
Co do 2 pocztówki to nie jest na niej widoczny zaznaczony przeze mnie w kwadracie dom? Byłaby wykonana od strony kościoła, poprawcie mnie jeśli się mylę.
Też się nad tym zastanawiam, ale budynki znajdujące się tam obecnie (jeżeli to to miejsce) chyba nie są zbyt "wiekowe"?
maly-cinek napisał/a:
wiatrak po drugiej stronie
a nie jest to któryś z wiatraków opisywanych tutaj? Nieczynne wrota
Ja niestety nie mogę zrobić wizji lokalnej, ale z tego co widzę to Krzysztof dobrze te tereny spenetrował, może ma jakaś koncepcje
Na następnej stronie mowa jest też o innym wiatraku,
Sielanka napisał/a:
wiatrak w Marzęcinie był przed wojną, owszem, ale przemiałowy i w innym miejscu...
ale nie wiem czy można się podpierać słowami kogoś zbanowanego
A może to widok w drugą stronę?
Tak mi bardziej pasuje. A i statki zalewowe są po lepszej stronie mostu.
Jeśli to widok na południe, to wiatrak zbożowy.
Co do 2 pocztówki to nie jest na niej widoczny zaznaczony przeze mnie w kwadracie dom? Byłaby wykonana od strony kościoła, poprawcie mnie jeśli się mylę.
Budynek w kwadracie dziś nie istnieje spalił się jakieś 25 lat temu ,był "bliźniaczy" do tego
który stoi po lewej stronie drogi w kierunku Kępek .Na starym zdjęciu widzimy zabudowania położone po "południowej stronie" mostu
oglądając zdjęcia z robione z "kanału" trzeba uwzględnić ze kanał był ze 3razy szerszy
ta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum