Bardzo dobrze - czyli mamy pewne pomysły.
Może warto zebrać wszystkie informacje, bo będziecie pewnie się próbowali kontaktować z różnymi osobami.
Otóż w prywatnych rękach jest serce dzwonu, podejrzewane o pochodzenie z Gdańska lub najbliższej okolicy (wskazuje na to miejsce odnalezienia). Właściciel chętnie by je oddał - ale nie wie komu. Obrazki macie kilka postów wyżej - nic więcej na razie nie mam. W najbliższym czasie zmierzę serce dokładnie i jeśli mi się uda to również zważę. Chociaż z tym drugim to będzie problem - bo obawiam się, ze waga łazienkowa może tego nie wytrzymać...
Teoretycznie, zwykla waga lazienkowa powinna wytrzymac ponad 100 kg. W koncu nie tylko chuderlaki ich uzywaja. Nie wydaje mi sie, zeby to serce wazylo grubo ponad 100 kg. Zawsze mozna oprzec je na dwoch wagach i zsumowac wskazania.
Zawsze mozna oprzec je na dwoch wagach i zsumowac wskazania.
To chyba nie tak...
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Ale nie wiem, jak jest z transportem tego serca. Czy można i czy się da.
To wie tylko Rzygnificenjca, ale to pytanie jest aktualne równiez w przypadku wagim łazienkowej... Chociaz nie, łazienkowa może pójść do serca, a magazynowa nie może...
Uprzedzam, że to jednak może być ponad 100 kilogramów
Np. nowe serce Zygmunta waży 344 kg, a razem ze skórzanym zawieszeniem - 365 kg (ma ponad dwa metry długości). Oryginał, który kilka lat temu się zużył do reszty, był o jedyne 21 kg lżejszy. Serce toruńskiej Tuba Dei waży podobno 200 kg.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum