Ostatniej soboty wraz z Patrycją i Vegą również wyruszyliśmy na Wyspę Sobieszewską (i tak jak Pętelka od wschodniej strony ). Na początku "dokonaliśmy oględzin" XIX-wiecznej śluzy w Przegalinie. Następnie pojechaliśmy do Świbna by stąd ruszyć piechotą w poszukiwaniu ujścia Wisły i Rezerwatu "Mewia Łacha".
Warto było tu dotrzeć, bo widok ujścia w iluminacji zachodzącego słońca był naprawdę uroczy.
Chociaż plany związane z Wyspą Sobieszewską mieliśmy znacznie większe - niestety musieliśmy je radykalnie zredukować w związku z zapadnięciem zmroku. Ale co się odwlecze to nie uciecze - jak mawia porzekadło. Tak więc mam nadzieję, iż wkrótce znów powrócimy na Wyspę by kontynuować zwiedzanie.
01.JPG
Plik ściągnięto 16350 raz(y) 24,81 KB
02.JPG
Plik ściągnięto 16350 raz(y) 32,74 KB
03.JPG
Plik ściągnięto 16350 raz(y) 18,42 KB
04.JPG
Plik ściągnięto 16350 raz(y) 18,43 KB
05.JPG
Plik ściągnięto 16350 raz(y) 17,34 KB
06.JPG
Plik ściągnięto 16350 raz(y) 17,1 KB
07.JPG
Plik ściągnięto 16350 raz(y) 17,07 KB
08.JPG
Plik ściągnięto 16350 raz(y) 10,45 KB
09.JPG
Plik ściągnięto 16350 raz(y) 4,39 KB
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
co za zbieg okolicznosci. tez bylismy w sobote w Swibnie
ale o tej porze to bylismy juz zupelnie gdzie indziej i gwarzylismy z Kolezanka popijajac smaglersa
a powaznie: Marcinie, czy zwróciles uwage w Przegalinie na tory kolejki? sa jeszcze? czy zbieracze surowców wtórnych juz sie do nich dobrali?
czy zwróciles uwage w Przegalinie na tory kolejki? sa jeszcze? czy zbieracze surowców wtórnych juz sie do nich dobrali?
Zwróciłem - są.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Na początku "dokonaliśmy oględzin" XIX-wiecznej śluzy w Przegalinie. Następnie pojechaliśmy do Świbna by stąd ruszyć piechotą w poszukiwaniu ujścia Wisły i Rezerwatu "Mewia Łacha".
Piękne zdjęcia, piękne miejsce. My zrobilismy identyczną trasę parę tygodni temu, przedłużając ją tylko o spacer wzdłuż brzegu aż do wysokości Wieńca. A wogóle cała Wyspa jest magiczna. A juz koniecznie trzeba odwiedzić ją na wiosnę - w porze kwinienia bzów.
Aaaa i jeszcze jedno - warto również przepłynąć promem do Mikoszewa i 'zaliczyć' tamten brzeg przekopu Wisły. Nie wspomnę już o samym Mikoszewie.
I ja też byłam i całą Wyspę zwiedziłam... zachęcona służbowym wypadem sprzed dwóch tygodni i szukaniem na wariata Forsterówki, tym razem wybrałam się z pełnym wyposażeniem - mapami, wydrukami, aparatami i lornetkami. Fotorelacja wkrótce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum