Brawo ta pani na barierce. Takie zaangażowanie, że aż ciarki przechodzą.
Ale najfajniejszy jest retusz hangarów po lewej stronie kadru (u wylotu al. Legionów). Cóż, wojenna cenzura ...
_________________ Co to ja miałem w tej puszce ... ?
Zmieniłem zdanie. Nawet wylot Kilińskiego jest z lewej strony poza kadrem. Zmylił mnie pusty teren w miejscu gdzie za moich czasów była szkoła podst. nr 31. To po lewej to blok przy Kilińskiego 36-52 (elewacja tylna), dalej widać ceglane budynki Kilińskiego 34/Kościuszki 10,10A gdzie jest (a w każdym razie była) przychodnia.
Ergo, niczego nie trzeba było tutaj cenzurować ani retuszować.
Zgadzam się. Ten kadr nie może sięgać tak daleko w lewo, jak początkowo myślałem. Trochę zmylił mnie ten brak łącznika pomiędzy budynkiem przy Kilińskiego a przychodnią (czy jest, tylko słabo widoczny?) - budynki wyglądały jak dostawione na zdjęciu.
_________________ Co to ja miałem w tej puszce ... ?
Ilustracje ciekawe, ale czy ukazujące w istocie lotnisko Wrzeszcz? Przypomnę, że "gdańska" FFS A/B 6 korzystała także z lotnisk w Pruszczu i w Strzebielinie za Wejherowem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum