Rownie dobrze moze to byc flaga bialo-czerwona, jak bialo-czarna albo zolto-zielona.
A masz jakiś pomysł co by mogła oznaczać flaga biało- zielona, niebieska, brązowa, czarna, fioletowa, i jeszcze tam jakaś ? Moim zdaniem to flaga polska.
no Marku, biorąc pod uwagę, że w tym czasie Polski w ogóle nie było (zakładam, że rispetto ma rację i to jest pocztówka sprzed I wojny) to raczej mało prawdopodobne, żeby to była polska flaga
Zróbcie sobie powiększenie załączonego fragmentu i zwróćcie uwagę na wskazane punkty. Mam pewne wątpliwosci. Flaga raczej nie jest polska i nie jest opuszczona do połowy masztu.
Pozdrawiam
Flaga1.jpg
Plik ściągnięto 15579 raz(y) 11,19 KB
_________________ "śmieciarz historyczny to brzmi dumnie"..:-)
Flaga mogla zostac domalowana albo wygumkowana. Ja sadze, ze ona byla opuszczona do polowy masztu i miala najprawdopodobniej trzy kolory. Moze to mialo zwiazek ze smiercia tego angielskiego marynarza podczas manewrow (ktores z pierwszych 30 dni albo kwartalnik BSG).
Polska flaga z pewnością to nie jest - już sam przedział czasowy publikacji tej pocztówki wyklucza tę możliwość.
I nie jest takim oczywistym jakie kolory widnieją na fladze. Pewne jest jedynie, iż górna część jest jaśniejsza od dolnej (i wcale nie musi być biała).
Bardzo prawdopodobna wydaje się być w tej sytuacji teoria Sabaotha.
Cytat:
Nie ma pewnosci, ze to Polska flaga. Z czarno-bialego zdjecia trudno ustalic kolory. Rownie dobrze moze to byc flaga bialo-czerwona, jak bialo-czarna albo zolto-zielona. I niekoniecznie musi to byc flaga panstwowa, moze regionalna? Moze opuszczono ja do polowy masztu, bo zmarl jakis wazny dyplomata?
I chyba w tym kierunku trzeba by pójść.
Marek Z napisał/a:
A masz jakiś pomysł co by mogła oznaczać flaga biało- zielona, niebieska, brązowa, czarna, fioletowa, i jeszcze tam jakaś ? Moim zdaniem to flaga polska.
Co może oznaczać? Vide załącznik poniżej.
flag.JPG
Plik ściągnięto 15569 raz(y) 23,24 KB
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Powiększenie już nam zrobiłeś. Wskazałeś punkty, ale nie bardzo rozumiem co chciałeś nam pokazać. Wątpliwości pewne to i my mamy, o czym zapewne czytałeś. Zechciałbyś rozwinąć temat wskazanych przez siebie punktów?
I jeszcze jedno - nie podbijać mi ceny! Pozyskuję materiał badawczy do dalszej dyskusji.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum