z takimi oknami to nie jestem przekonana czy dzielone na milion szybek są wygodniejsze niż duze tafle
No i tu si€ zgodzę, moja ciotka (już ŚP niestety) mieszkała na Piwnej i w pokoju o wys. 3,5 m miała dwa wielkie okna od podłogi po sufit podzielone na tafelki o rozmiarach 20x30 cm. Mycie tego to koszmar.
Zresztą - chodzi o to, że nie można gloryfikować czegoś tylko za to, że jest stare. Bo to przypomina argumentację "tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie"
Nie zawsze wartość jest wprost proporcjonalna do wieku. Ale czasem się tak zdarza ;-)
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
No i tu si€ zgodzę, moja ciotka (już ŚP niestety) mieszkała na Piwnej i w pokoju o wys. 3,5 m miała dwa wielkie okna od podłogi po sufit podzielone na tafelki o rozmiarach 20x30 cm. Mycie tego to koszmar.
Hahaha, skąd ja to znam, jeszcze gorsze było to, ze jedna część okna otwierała sie do wewnątrz, a druga na zewnatrz, mycie szczególnie tej części zewnętrznej to było dopiero coś............
seria skąd inąd wspaniałych albumów "Był sobie Gdańsk" dokonała strasznej umysłowej destrukcji wśród sporej grupy mieszkańców.
Cytat:
I tu muszę się z dzikim Rexem zgodzić. Właśnie po lekturze "Był sobie Gdańsk" zauważyłem u siebie pierwsze objawy...
Ha, ha, ha... wychodzi na to, że jesteśmy grupą, cierpiącą na umysłową destrukcję,
spowodowaną oglądaniem "Tusków", czytaniem "Grassów", "Sampów", "Zwarrów" i innych. Co za zaraza !
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
No, ja to skrzywiony umyslowo na punkcie Gdanska bylem wczesniej. Przepraszam zatem wszystkich, ktorych moglem zarazic i narazic na umyslowa destrukcje
Coz, jako wariat nie zauwazam mojej choroby
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum