Ukrywanie w tej sali toreb z książkami przez wywieszenie jej za okno na hak wystajacy z muru?
A to ciekawy pomysł, móglbyś rozwinąć? Te książki były jakieś trefne, że trzeba było je ukrywać?
Czytam ten wątek z ciekawością, bo do CKUMiE chodził mój osobisty kuzyn, zaczął w 87, ale nie skończył, bo wyjechał za ocean Chyba mu wyślę linka do tego wątku
Jako pacholę chodziłem tam na boisko ( przez tory bo można było pozbierać rudę na pociski do procy ) na które to boisko mówiliśmy GeTeZaN. Ech to były czasy!
Jako pacholę chodziłem tam na boisko ( przez tory bo można było pozbierać rudę na pociski do procy ) na które to boisko mówiliśmy GeTeZaN. Ech to były czasy!
Jazda na zderzakach wagonów to bło to
Jak sobie to dzisiaj przypominam ...
_________________ ...........................................
Pomóż Hanusi jeśli możesz
http://dzieciom.pl/5002
...........................................
Hmm....
Wszyscy moi znajomi mają jakieś "zloty szkolne" po 20-30 latach...
W CKUMiE jakoś .. cicho.... Czy ktoś się orientuje aby szkoła organizowała zjazd absolwentów?
Zobaczyłbym stare (już) mordy
Pogadał sobie i pośmiał się, oraz zobaczył szkołe od środka po kilkudziesięciu latach
Niestety, nasza kochana szkoła już zamknięta, chodziłem tam w latach 1994/99. Teraz mają budynek wyremontować i ma tam być oddział chyba urzędu wojewódzkiego.
Hmm....
Wszyscy moi znajomi mają jakieś "zloty szkolne" po 20-30 latach...
W CKUMiE jakoś .. cicho.... Czy ktoś się orientuje aby szkoła organizowała zjazd absolwentów?
Zobaczyłbym stare (już) mordy
Pogadał sobie i pośmiał się, oraz zobaczył szkołe od środka po kilkudziesięciu latach
Radze: wes sie sam do roboty.
Najpierw szukaj adresy, (trudno z dziewczetami, bo za maz wyszly), a potem pierwsze spotkanie w malym gronie.
Ja zaczalem w roku 2000. W czerwcu mielismy 15. roczne spotkanie mojej klasy z Conradinum.
W przyszlym roku bedziemy swietowac 60 lat ukonczenia tej szkoly.
A z 7. klasa SP12 bedziemy mieli 10. roczne spotkanie.
/.../A z 7. klasa SP12 bedziemy mieli 10. roczne spotkanie.
http://forum.dawnygdansk....=1521&start=465 Przepraszam za mały offtop, ale wyskoczył jakiś błąd serwera przy próbie wysłania pytania do Dietera w formie wiadomości prywatnej. Czy Dieterze rozpoznajesz może kogoś z tego zdjęcia (w linku)?
CKUMiE jak rozwinac to wychodzi Co Kto UMiE.Szkołę tą tworzyli tacy Profesorowie jak: Szczur-p.Bogucki , Napoleon - p.Wasilewski , Zyzi - p.Dworski , Albin(nazwisko wyleciało) , Beduin - p. Paradziński(chyba?) , Jasiu - p.Czerwiński , Rzeźnik(nazwisko wyleciało) , Barnaba p.Nowacki , p Minta i jeszcze kilku.Kto u Napka biegał do fryzjera? Kto u Szczura po całej lekcji przy tablicy otrzymał 3= ?
Fajne czasy.
Pozdrawiam
Syn p. Minty chodził ze mna do klasy :-) Wasilewski, jeżeli dobrze kojarzę nazwisko, był przez nas nazywany "Katani", był jeszcze Tygrys (nie pamiętam nazwiska, uczył fizyki).
A warsztaty: pamiętam Półsztywnego z przygotowania produkcji i gościa od "elektryki"
taki mały, smieszny z jednym zębem. No i oczywiście p. dyrektora.
mg
ps. Po dokładnej analizie stwierdzam, że jestem jednak absolwentem '94. :-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum