Wyszukiwarka: Image shack.
Klikasz Browse,.
Szukasz zdjęcia w swoim kompie.
Klikasz dwa razy na zdjęcie.
Klikasz Prześlij teraz
Kopiujesz link Kod forum
Przechodzisz na Forum i wklejasz link poprzez IMG
Gotowe - Powodzenia.
Ps. Rozmiar fotki obojętny obecnie.
Wielkie dzięki Henio,pomogłeś.A te foty nie są super ale tyle mogłem zrobic sa to 3 łuki głębokość wykopu to ok.2,5m stoczniowcy (ci z planami sami nie mieli pojecia co to jest)jak dla mnie przypomina mi to koryto jakiegoś kanału (wielki młyn)sklepienia łukowe albo jakies wejście do bunkru "ala" forty bo tez maja podobny kształt,myśle ze jakby rozkopac sie wzdłuż tych pozostałości to odkryło by się wiecej takich sklepień ale co to jest nie mam pojęcia dla tego pytam tutaj,jest to na wysokoci przystanku kolejki skm GD.STOCZNIA miedzy pochylnia(na której od kilku lat stoji ten sam gazowiec ) a kanałem
raczej fundament pochylni to nie jest bo oddalony jest od nie o jakies 50m.na wiekszą odkrywke nie ma szans,bo to nie sa prace archeologiczne tylko budowlane,za jakiś miesiąć będą tam już stały zbiorniki z gazem
Mnie to wygląda na pozostałości po jakimś moście.
Stocznia została zbudowana na terenie podmokłym, być może resztki budowli widocznej na zdjęciach to pozostałości po moście nad kanałem odwadniającym.
http://architekturmuseum....227741&res=1000
Przypuszczalnie kanał został zasypany w trakcie rozbudowy stoczni razem z mostem z którego (mostu) usunięto tylko wierzchnie warstwy cegieł.
Czy może są to pozostałości po Szańcu Wapiennym.
nie wiem jak edytować zdjęcie.ale jest na wysikości punktu A tylko trzeba odbic w prawo,jest to na wysokości statku który stoi zacumowany,a budynku śrutownii (trzy kwadraty każdy z nich jest troche wysunięty).tak jak napisał Anker też mi sie wydaje, że jest to koryto jakiegos kanału na jego mapie widać jakby coś w tym miejscu było.
Tu?
To jeszcze spróbuj określić kierunek. Powiedzmy, kierunek przepływu wody pod tym "mostem". Czy płynęłaby na północ?, czy równolegle (prostopadle) do sąsiedniego basenu?, czy jeszcze inaczej?
jest to dokładnie te miejsce,a dłuższa oś tego prostokąta jest miejscem tych pozostałośi i ich kierunkiem,przepływ wody jest prostopadły do basenu.
szkoda tylko,że nie mogłem sprawdzic głębokości tych filarów bo woda się zbierała,poza tym to nie wykpyarcheologiczne tylko budowlanaka i kogo co to ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum