A na ostatnim zdjęciu - czy mnie wzrok nie myli i widzę poniewierające się szczątki dawnych Gdańszczan?
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
tak, to jest posprzatany cmentarz. trzeba pamietac, ze kilka lat temu byl w tym miejscu jeden wielki gaszcz krzaków.
dobrze, ze cos sie tu dzialo. ale zapytam raz jeszcze - dlaczego nie pochowano kosci??? czy maly grób, krzyz i kilka kropel swieconej wody to tak duzo? widac tak...
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
sa tam równiez fragmenty czaszek - nie wygladaja ani na wolowe, ani na kurze, niestety. choc skoro na cmentarzu robiono przez lata smietnik i wyrzucano co sie dalo, bo flaszek po winku i strzykawek z pobliskiego osrodka zdrowia nie brakuje, to przeciez resztki po obiedzie badz szczatki zwierzat tez moga sie tam znajdowac.
a co do LPR - oni raczej szczyca sie glównie brakiem wiedzy. na cmentarzu pochowano w bodaj 1807 roku polskiego generala który sluzyl w armii Napoleona i zginal w walkach o gdansk.
powtarzam - tam sa pogrzebani ludzie. mnie osobiscie guzik obchodzi jakiej oni byli narodowosci.
Czyli wykrakałem, że łostowicki proboszcz ma podobne zapatrywania na stare cmentarze jak ten ze Starego Chełmu :(
To jest raczej zasada niz wyjatek Kilka lat temu za kosciolem (nowym) w Brentowie byla usypana gorka ze starych nagrobkow, nie wiem co sie z nia pozniej stalo. Oni chyba przywykli...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum