Tak jest,Pietrucha ma rację co do lokalizacji-czyżby miał GPS w oku ?!!!!
Natomiast dla ułatwienia rozwiązania "inżynierskiego" dodam,ze odpowiedź "jak" istnieje i nie sa to bale+ niewolnicy (cud piramid) ani rusztowania.
Co nie zmienia faktu,ze nadal niewiele wiadomo o samym budynku:troche jest w BSG i stylowa fotka u Sabaotha przedwojenna.W porównaniu z materiałami wręcz naukowymi,które publikuja VIII LO i I LO o swoich obiektach,to my mamy mikro...Nio, ciekawe są aktualne foty podziemi w albumie u Alberhta.
o tu http://2lo.sun.shl.pl/php...t.php?cat_id=12 a i tak połowa co najmniej jeszcze do odkrycia....i obfotografowania.Jak by tu sie do tego legalnie dobrac....zwiedzanie 15 czerwca ? impressa na boisku bedzie....duzy festyn ogolnodostepny!A i na murach tam jest wiecej.
A w kwestii stópek...Duzo by tu mogli powiedziec absolwenci X LO....;-))
Stópki były już w tym miejscu na pewno już w 1984 roku, a X LO powstało ledwie rok wcześniej... czemu to uczniowie "dziesiątki" mieliby coś o nich wiedzieć?
Toż tłumaczę właśnie, że w latach siedemdziesiątych nie było X LO bo rozpoczęło działalność w 1983 r.
A na dodatek X LO było na Lumumby albo gdzieś w tych okolicach
Dokładnie - na Lumumby, później "przeprowadziło się" na Jagiellońską
Ja zawsze myślałem, że to sprawka uczniów XIX LO (w końcu stopy są na ich części budynku, a i plastyczny profil by na to wskazywał), ale dziewiętnastka powstała dopiero w 1992 r., więc ta teoria niestety odpada....
No i jak zwykle-Pumeks ma rację a takoz Czołówka FDG - skłoniliście mnie do obejrzenia bardzo sensownej i konkretnej strony X LO: prawde mówiac-pozazdroooscic...;-)) http://www.xlo.gda.pl/ind...a=2&type_id=101
Moze sie ktos z X LO odezwie i doprecyzuje wieść gminną ? Mieli mianowicie dwóch sławnych braci G. - alpinistów wyczynowych i wysoko-dalekogórskich.I oni sobie ćwiczyli wieczorami i nockami na różnych wrzeszczańskich budynkach:czasem był z tego film także,jakis fotoreportaż .... a czasem...
A musze sie pochwalić,że obie nowe zagwozdki "politechniczne" Jego Eminencja Rechtór zakwalifikował do wyzszej klasy,znaczy- opublikował w rzygadkach...;-))
Hosanna !!! Sukces roku!!!
(czy wyjątkowy dzien łaskawości rektorskiej ????prima aprilis blisko... )
Na te stópki to się człek 4 lata 5x w tygodniu patrzył... A i do dziś się zdarza, bo garaż mam w okolicy
Przy okazji - czy ludzie związani z II LO słyszeli coś o schronie pod budynkiem?
I co dokładnie mieściło się w nim podczas 2. wojny? (domyślam się, że coś związanego z Luftwaffe, a o samym marcu 1945 wiem już wystarczająco dużo)
Heh...Beaviso...tez bym sie chciała dowiedzieć.....moze FDG ludzie wiedzą (a wiedza wszystko...!!!)Fotki podziemi wspólczesne sa w ALBUM na http://2lo.sun.shl.pl -a o podziemiach sie plotkuje,ze ponoć aż do browaru sie ciągną....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum