Przejeżdzałam dziś obok naszego osiedla Arkońska i się trochę zdziwiłam. Na wejściach do klatek budynku A(tam kupiliśmy mieszkanie) widnieją tablice z napisem " Śląska 16 a...d".
Cytat:
najśmieszniejsze jest to że na naszym osiedlu "Osiedle Arkońska" nie ma żadnego adresu z Arkońską w nazwie
_________________ Ponury Zwracacz Uwagi na Wykraczających Poza Ramy
A może osiedle Piastów Wielkopolskich? , ewentualnie można wygrać jako patrona (patronkę) któregoś (którąś) z nich, wybór jest spory:
http://www.poczet.com/wielkopolscy.htm
oplułam sie herbatą. Pomysł Mikołaja podoba mi sie najbardziej. Zwinisława Premium Resort
A swoja drogą Przemysł II zjednoczył Wielkopolskę z Pomorzem Gdańskim ;-)
z pewnością mieszkanie w strzeżonym osiedlu lub apartamentowcu to tak zwany dobry adres - znak, że nam się w życiu powiodło. O wyjątkowości adresu mają też świadczyć choćby nazwy: Zielone Zacisze, Leśna Polana, Brzozowy Zagajnik, Bukowy Dworek, Osiedle Zeusa, Lazurowa Dolina, Zielone Mieszkanko II, Słoneczny Stok. Deweloperzy kreują modę na domy szczęśliwych ludzi.
Na forum gazety jest wątek temat nazw osiedli (nie tylko nowych)
Cytat:
Błękitna kaskada - Gdańsk. 7 bloczków wciśniętych pomiędzy 3 stacje benzynowe,
supermarket i 10m od trasy wylotowej z Gdańska na Kartuzy. Jedna z najgorszych
możliwych lokalizacji ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum