tramwaj przez Chłopską uruchomiono zdaje się w sylwestra 1976/77.
Wg mnie, raczej 1977/78.
Będzie coś koło tego. Jak zaczynałem chodzić na religię do okrąglaka, a mieszkałem na Kołobrzeskiej 44 to pamiętam że nie było jeszcze torów. Z Przymorza wyprowadziłem się w grudniu 1979 r. i wtedy tramwaj już jeździł. W tzw. międzyczasie chodziłem po świeżo ułożonych ale jeszcze nie zasypanych podkładach.
Znalazłem na stronce Sabaotha ujęcie pod podobnym kątem:
Ooo, wielkie dzięki a i pumeksowi także.
Tam na fotce akurat nie Ja a moje szwagrostwo, natomiast w tymże czasie się dopiero co uczyłem wykorzystywać dolne kończyny w wiadomym celu .
Też podejrzewałem cały czas że to właśnie to miejsce ale tego budynku w tle to już Moje oczy nigdy nie widziały, stąd też Moje rozterki.
Prośba!!! - czy ma ktoś zdjęcie zabudowy terenu, na którym stoi prezentowana fontanna, czyli od wiaduktu do Huciska. Nigdzie nie mogę nic znaleźć. Słyszałem jedynie, że krótko po wojnie na rogu Huciska stał jakiś ocalały budynek, w którym mieściła się geodezja, czy coś podobnego.
[quote="dandola]Słyszałem jedynie, że krótko po wojnie na rogu Huciska stał jakiś ocalały budynek, w którym mieściła się geodezja, czy coś podobnego.[/quote]
Ocalały budynek to ten ze zdjęcia z 1958 roku,zdaje się że fotka pochodzi z naszego forum.
irrgarten m.jpg
Plik ściągnięto 29864 raz(y) 75,69 KB
_________________ Bacz byś nie zgłupiał od mądrości swojej.
Ale żebym ja jeszcze wiedział gdzie jest co. Na horyzoncie zdjęcia z tą panią widzę remont banku. Kiedy to było? A pani chyba stoi koło miejsca, gdzie długie lata parkował czołg.
Moim zdaniem Fontanna była w miejscu w którym obecnie stoi pomnik Marii Konopnickiej.
Fontannę zlikwidowano w końcu lat sześćdziesiątych ub. wieku w związku z budową węzła Hucisko i poszerzeniem ul. Wały Jagielońskie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum