Dawny Gdańsk Strona Główna Dawny Gdańsk

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Stowarzyszenia, fundacje i inne organizacje -wątek dla Bassy
Autor Wiadomość
Mikołaj 
Idi Admin

Wysłany: Nie Lis 14, 2004 1:20 pm   Stowarzyszenia, fundacje i inne organizacje -wątek dla Bassy

Bassa, proponuję, żebyś o swoich fascynacjach i nowych odkryciach stowarzyszeniowych pisała w tym właśnie wątku.

bassa 
matecznik

Wysłany: Wto Lis 16, 2004 3:33 pm   

Podoba mi się ! Inicjatywka 17 Rajd Śladami Przeszłości Gdańska z linku www.gdansksrodmiescie.zhp.org.pl (kontakty i adresy organizatora,hm Beaty Matyjaszczyk) oraz teksty własne -wrażenia z pięciu rajdowych tras napisane przez uczestników rajdu,wydrukowane w Dz.Bałt SZTORMIAK 15.11.2004
Dwie strony z fotkami...sensowna robota :==

Ehm... :P Dziekuje najuprzejmiej z głębokim pokłonem.
Z tym, że np wątek Rajdu Śladami Przeszłosci Gdańska-czyli projekt Stow (ZHP jak najbardziej jest Stow!!! w dodatku ze statusem org pozytku publicznego...) akurat pasuje do linków-wpisujcie a inne projekty niekoniecznie.
Takoz wspaniała konferencja Anima (od jutra na UG - o tropach kulturowych itd) w ogóle sie nie da wpisac nigdzie...a materiały z konf będa zapewne niekonwencjonalnie rewelacyjne....
To nie jest takie proste !
Chcę przez to powiedzieć,że -a) wiekszosc ciekawych pomysłow w ogóle nie ma odbicia w necie czyli linka b) jesli info nie napisze ktoś,kto był-widział-słyszal-zauważyl -skojarzył-obfocił...to doprawdy nie wiadomo nic. Na przyklad dlaczego akurat ten projekt zasługuje na nagrode L Bądkowskiego a inny -w tym samym Stow-nie...

Marek Z 

Wysłany: Wto Lis 16, 2004 5:28 pm   

Rewelacja ! :P

bassa 
matecznik

Wysłany: Sro Lis 17, 2004 1:02 am   

Tez tak uważam, Marku Z ( a fotki dla Ciebie nadal u Cześka...).Jeszcze gdyby sie tu zalęgło na stałe na przykład http://www.pg.gda.pl/org/sapg/
i newsy /zaproszenia bezposrednio od koordynatorow imprez takich jak wystawa pamiatek i fotek z historii PG....
I sonda-typowanie kandydatow do nagrody http://www.gdansk.pl/gdan...e=2732&history=
z Akademią Rzygaczy na czele - ale takze
http://julia.univ.gda.pl/...anima/index.htm
czy chocby przypomnienie ,gdzie i kiedy kolejna Bazuna ! (O.Studencki PTTK)

Marek Z 

Wysłany: Sro Lis 17, 2004 12:43 pm   

Basso, jeszcze !! :D

bassa 
matecznik

Wysłany: Sro Lis 17, 2004 2:55 pm   

A z dzisiejszych zachwyceń-no cóż...podoba mi się oczywiscie www.inkubatory.pl z gdańskim w SOPOCIE na 1 Maja 12 ...komuz by sie nie podobało.
Ale...ale prawdziwe jajo to jest temat ,,lochy i schrony na Pestalozziego,,- na ogólnym u Alberhta ! Rewelacja !!! :== prawdziwy żer medialny Młodzi odkryli-włącznie z czyms dla mnie, kupką zetlalych gazet...Ja tez prosze o rezerwacje miejsca na taki rajd-wycieczke !!!!

Jarek z Wrzeszcza 

Wysłany: Sro Lis 17, 2004 6:28 pm   

O tak! :hurra:

bassa 
matecznik

Wysłany: Sro Lis 17, 2004 8:48 pm   wazne newsy z TP II LO

Szczególnie,ze przed chwilą władza przeszła w ręce Wiewior i alberhta - eksploracje podziemi mamy jak w banku !!! (moim zdaniem).Prezesem został p Mirosław Szaudinis z tel 341 21 13 - w godz 10-18 (pracownia zegarmistrzowska ,,pod filarami,, na Grunwaldzkiej-swietne miejsce na uruchomienie wreszcie pozyczania zbiorow rzadkich ksiazek i 30 Dni czy przekaz płytek...Ciesze sie i gratuluje Wiewiór-owi i Alberhtowi.

bassa 
matecznik

Wysłany: Sob Lis 20, 2004 10:30 pm   

Fundacja Solidarnosci wychodzi naprzeciw potrzebom- bedzie Centrum Kongresowe ! Sądząc z wywiadu z Bogdanem Lisem i prez.Adamowiczem w TV3-rzecz jest przemyślana i zaplanowana konkretnie,z wykorzystaniem także funduszy unijnych i zachodnich grantów dla organizacji pozarządowych-dla stow i fundacji. :==

Miedzynarodowe imprezy na 3 tysiace osób w Gdańsku ?A czemu nie ??? !
Najmarniejsza wpłata kongresowa to 600 euro...;-))

no..moze z wyjatkiem imprez antyglobalistow....i tzw. imprez tolerancji,co wyraznie jest w zakresie ,,organizacji wolnosciowych,, ale wpłat nie wnosi.Hmmm...moze byc wesoło.

Sabaoth 
Zachodni Prusak

Wysłany: Sob Lis 20, 2004 10:35 pm   

Cytat:
Miedzynarodowe imprezy na 3 tysiace osób w Gdańsku

A uczestników zakwaterują pod mostem wantowym :hihi:

Grün 
Oberpomuchel

Wysłany: Sob Lis 20, 2004 11:13 pm   

Cytat:
A uczestników zakwaterują pod mostem wantowym
:== :haha:

bassa 
matecznik

Wysłany: Nie Lis 21, 2004 12:21 am   

:hihi: :haha: piękne !!!
Ale rzeczywiscie,zaplanowane ilestam set nowych miejsc noclegowych (pisała GW o tym)-inwestycje prywatne-to niekoniecznie standard kongresowy bedzie i w pobliżu.No i sama kadra org w Biurze Kongresowym-to chyba bedzie najtrudniejsze,zdobycie takich pracownikow dla Fundacji.
Bardzo mi sie podoba profesjonalizm działan http://www.adiutare.prv.pl/dzialania.html
w organizacji imprez i kontaktach z mediami,a Wam ??

Marcin 

Wysłany: Nie Lis 21, 2004 12:35 am   

Mnie nie. :hihi:
--------------------------------------------------------------------------

Grün 
Oberpomuchel

Wysłany: Nie Lis 21, 2004 12:42 am   

Bo pewnie znasz :)

bassa 
matecznik

Wysłany: Nie Lis 21, 2004 1:11 am   

Fakt, Marcin na pewno wie więcej- w sensie- o ludziach tego Stow, ja widze tylko, jak ładnie medialnie sobie poczynaja-i z całego ich zakresu troche blizej znam temat ,,psy ratownicze,, skąd wyrosła bardzo godna polecenia Fundacja Dogtor .
W dogoterapii -spotkania z dziećmi autystycznymi- i pomysł piękny, i działania....społecznie przez ratowniczki z psami prowadzone.

Odpowiedz do tematu