Wysłany: Wto Wrz 28, 2004 8:32 am Awantura w Radiu Gdańsk
Właśnie zrobiłem awanturę w Radiu Gdańsk o "starowke". Usłyszałem to cholerstwo w Auto-Pilocie, przy okazji informacji o utrudnieniach w ruchu z powodu kręcenia "Wróżb Kumaka". Redaktor prowadzący cały czas próbował problem zbagateliszować, ale na szczęście w końcu zadzwonił ktoś z PTTK i wtedy juz trudno było dalej sprawę lekceważyć...
Wysłany: Wto Wrz 28, 2004 8:53 am Re: Awantura w Radiu Gdańsk
Zoppoter napisał/a:
Właśnie zrobiłem awanturę w Radiu Gdańsk o "starowke". Usłyszałem to cholerstwo w Auto-Pilocie, przy okazji informacji o utrudnieniach w ruchu z powodu kręcenia "Wróżb Kumaka". Redaktor prowadzący cały czas próbował problem zbagateliszować, ale na szczęście w końcu zadzwonił ktoś z PTTK i wtedy juz trudno było dalej sprawę lekceważyć...
Oooo, to Tobie zawdzięczamy poranną rozmowę na temat starówek w Radio Gdańsk? Cos mi w ucho wpadało, jak prowadzący gadał jak na mękach, że sam już nie wie, jak to powinno być.
Ale facet, tłumaczący, że nie ma czegoś takiego jak STARÓWKA (300 km>>) (300 km>>) tez mówił mało zrozumiale. W zasadzie kwestia samego Gdańska i istnienia tutaj Starego i Głównego Miasta przemknęła trochę bokiem, bo gość główny nacisk kładł na to, że wogóle słowo 'STARÓWKA (300 km>>) (300 km>>)' jest postsocjalistycznym wymysłem.
Wysłany: Wto Wrz 28, 2004 9:00 am Re: Awantura w Radiu Gdańsk
Petelka napisał/a:
Ale facet, tłumaczący, że nie ma czegoś takiego jak STARÓWKA (300 km>>) (300 km>>) (300 km>>) tez mówił mało zrozumiale. W zasadzie kwestia samego Gdańska i istnienia tutaj Starego i Głównego Miasta przemknęła trochę bokiem, bo gość główny nacisk kładł na to, że wogóle słowo 'STARÓWKA (300 km>>) (300 km>>) (300 km>>)' jest postsocjalistycznym wymysłem.
Moze to też jest jakas metoda. Wciąż sporo ludzi niezbyt mile wspomina okres komuny, jesli uznają "starowkę" za relikt komunizmu, to moze przestaną się wygłupiać...
Właśnie zrobiłem awanturę w Radiu Gdańsk o "starowke".
Brawo Zopp!
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Moze to też jest jakas metoda. Wciąż sporo ludzi niezbyt mile wspomina okres komuny, jesli uznają "starowkę" za relikt komunizmu, to moze przestaną się wygłupiać...
Może, ale obawiam się, że z tej wypowiedzi ludzie bardziej zapamiętają, że wogóle nie powinno uzywać się słowa 'STARÓWKA (300 km>>) (300 km>>)' i zaczną mówić, że Neptun stoi... na Starym Mieście.
_________________ When a man is tired of Gdańsk he is tired of life /niby Oscar Wilde/
zaczną mówić, że Neptun stoi... na Starym Mieście.
Niektórzy już tak mówią.
Na szczęście kibice Lechijki nie robią takich błędów . Ale z tego co wiem to była właśnie proponowana nazwa STARÓWKA (300 km>>) (300 km>>) dla nowej flagi.
_________________ www.DarioB.net - Kochasz Gdańsk? Zaglądaj na moją stronę
Na szczęście kibice Lechijki nie robią takich błędów . Ale z tego co wiem to była właśnie proponowana nazwa STARÓWKA (300 km>>) (300 km>>) (300 km>>) dla nowej flagi.
Obrazek
Jak widzę, według lechistów Neptun stoi na Starym Mieście... Ciekawostka.
Kiedyś już wysłałem e-maila do Agnieszki Michajłow. Podczas jedenego ze swoich porannych programów w ciągu kwadransa powtórzyła kilka razy "STARÓWKA (300 km>>) (300 km>>)" oraz przechrzciła "główne" na "stare".
Jednak nawet nie wysiliła się by mi odpisać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum