_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Wysłany: Pon Sie 23, 2004 1:32 pm Księżycowa ekonomia...
seestrasse napisał/a:
"minipociag"
och, jesli faktycznie uruchomia przewozy z Ostaszewa, to
Na razie to ta kolej funkcjonuje siłą woli i za nasze podatki niestety. Wczoraj widziałęm jednowagonowy pociąg odjeżdżający z Jantara do Nowego Dworu. Wewnątrz były dwie osoby: maszynista i konduktor...
Wczoraj widziałęm jednowagonowy pociąg odjeżdżający z Jantara do Nowego Dworu. Wewnątrz były dwie osoby: maszynista i konduktor...
A my wczoraj mieliśmy okazję pokursować rzeczoną kolejką. I raczej widzieliśmy/jechalismy w pełnych, a nie w pustych wagonach. Np. w otwartej 'kowbojce' nie było ani jednego wolnego miejsca.
A atrakcja jest przednia - wróciliśmy pełni pozytywnych wrażen, z mnóstwem zdjęć filmów. Jesli ktoś nie miał jeszcze okazji przejechać sie - gorąco polecam.
_________________ When a man is tired of Gdańsk he is tired of life /niby Oscar Wilde/
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Marcinie, wybierzcie się koniecznie. Bo to niezapomniana podróż nie tylko w przestrzeni, ale i w czasie. To cudne tempo jazdy, drewniane ławeczki, niezapomniane gwizdanie ciuchci przed każdym przejazdem (jak z dziecięcych wspomnień)... To naprawdę warto przeżyć!
My jechaliśmy trasą: Nowy Dwór Gdański-Stegna-Jantar-Prawy Brzeg Wisły, ale marzy mi się jeszcze 'zrobienie' trasy Prawy Brzeg Wisły-Sztutowo.
_________________ When a man is tired of Gdańsk he is tired of life /niby Oscar Wilde/
Ale link do strony kolejki nie działa Gdybym miał rozkład to może w sobotę lub niedzielę bym sie wybrał ...
Faktycznie coś się zaciął.
Ja sobie zdrukowałam wcześniej a więc mogę pomóc.
Prawy Brzeg Wisły - codzienne odjazdy: godz. 10,10; 13,00; 15,40; 18,20;
Jantar - odjazdy w soboty i niedziele: godz. 11,16; 14,16; 16,56;
Nowy Dwór Gdański - codzienne odjazdy: 8,15;
Nowy Dwór Gdański - dodatkowe odjazdy w soboty i niedziele: godz. 9,15; 12,55; 15,35;
Sztutowo - codzienne odjazdy: 11,20; 14,20, 17,00;
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum