Oto elekroniczna wersja tekstu, który ma się ukazać w 30 dniach. Jak widać po niektórych zdjęciach, przygotowany był już dawno temu. Mam nadzieję, że w najbliższym numerze już pójdzie, ale kto ich tam wie.
Tak czy inaczej, strona jest gotowa. Drobne zmiany będą dotyczyły jedynie zdjęć umieszczonych pod tekstem - będą w niego wplecione.
http://www.dawnygdansk.pl/blindenanstalt/
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Poważnie mówiac, to zdjęć będzie więcej, ale tekstu to już raczej nie, chyba że na coś ciekawego natrafię. Np wątek browaru i wytwórni wody możnaby pociągnąć. Sabaoth, nie masz czasem całej butelki z Heiligenbrunn?
Jak Wam się podoba historyjka obrazkowa o napisie? Widac cos na tych zdjęciach, czy przydałyby się lepsze?
Będzisz miał - a przynajmniej zdjęcia i skan.
A tak przy okazji - bo nie mogę znaleźć spisu 30 Dni, a nie chce mi się "przewalać" całości. W którym numerze 30 Dni (albo nawet BSG) był dość obszerny artykuł o wrzeszczańskim browarze? Wie ktoś?
Ostatnio zmieniony przez Marcin Pią Sie 20, 2004 2:04 pm, w całości zmieniany 1 raz
A tak przy okazji - bo nie mogę znaleźć spisu 30 Dni, a nie chce mi się "przewalać" całości. W którym numerze 30 Dni (albo nawet BSG) był dość obszerny artykuł o wrzeszczańskim browarze? Wie ktoś?
Zrobiłem prostszy adres- www.blinden.dawnygdansk.pl .
Na zmienionej stronie (tylko pod tym adresem) jest obecnie kilkukrotnie więcej zdjęć, w tym kilkanaście nie publikowanych wcześniej skanów z przedwojennych źródeł.
Zmieniłem też sposób ich publikacji na javascript - wyświetlanie w nowych oknach. Za know-how i gadu-gadu support serdecznie dziękuję Sabaothowi. Donoście, jeśli coś się merytorycznie nie zgadza lub też jeśli coś się wyświetli nie tam gdzie trzeba.
ps pliki przerzucają się na serwer w iście ślimaczym tempie - niektóre rzeczy mogą się jeszcze nie pojawiać. skasuję to, jak już będzie cacy
No dobra, wszytsko zapięte na ostatni guzik. Dodałem dział "mapy", w którym, jak nietrudno sie domyslić, umieściłem mapy z zaznaczonym położeniem Zakładu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum