Wysłany: Czw Sie 05, 2004 7:00 pm Nowości w Akademii
Ten wątek niech posłuży za ogólnodostępne forum ogłoszeniowo-poglądowe na temat nowych materiałów, jakie pojawiają się na stronach Akademii Rzygaczy.
Tak więc...
Po pierwsze dwa nowe eksponaty w Galerii Osobliwości Muzeum Akademii prof. Pumeksa:
Dzwon Karola XII Wettersäule,
po drugie nowa legenda w Wydziale Parahistorii prof. Pętelki
Od wczoraj można poczytać o Ferdynandzie Schichau i jego interesie, pardon, przedsiębiorstwie, w Wydziale Portologii i Stoczniologii prof. Kasi. Prof. Pumeks cudnie tam to opisał.
http://www.rzygacz.friko....t/schichau.html
Eee... To tylko pierwsza część, bo zakończyłem w zasadzie na śmierci Schichaua. Osobno będzie o Schichauwerft w Gdańsku, która działała jednak głownie po śmierci swego patrona.
Moi drodzy - do 1 października, czyli terminu otwarcia podwojów Akademii w nowej siedzibie zostało już niewiele czasu. Akademia prawie gotowa. Brakuje jeszcze niektórych artykułów, ale większość już jest na miejscu. Proszę Was o zapoznanie się z nowym wyglądem i układem i o informacje na temat błędów, nie działających stron itd. tutaj, albo na mojego maila gruen@gazeta.pl
Nową Akademię możecie oglądać pod: www.akademia.rzygaczy.prv.pl
Projekty Rzygaczy pozostałe niezmienione od czasów starej Akademii. Kreska jest autorką koncepcji rozkładu informacji na stronie, czyli, jak mówią Rosjanie "layoutu"
Tak na gorąco:
Aquatorium:
1. Morze i okręty - ostatnie 3 zdjęcia mają błędne podpisy,
2. Widzę zdjęcia 'obce', co mnie bardzo, bardzo cieszy i chętnie zobaczę ich wiecej, ale powinno być gdzieś wspomniane, czyje one są,
Legendy:
1. 'Jakub i Anna' - otwiera się tylko zdjęcie (brak tekstu).
A wogóle trzeba przyznać, że stronka wygląda świetnie i że SzP Rektór odwalił kawał naprawdę świetnej roboty.
Ostatnio zmieniony przez Petelka Czw Wrz 23, 2004 9:50 am, w całości zmieniany 1 raz
Przepraszam, że uwagi daję w kawałkach, ale przeglądam Akademię tak z doskoku.
Wydzial Kolejnictwa i Tramwajnictwa:
1. Co z linią Lębork-Bytów? Z pewnych powodów mam do niej osobisty sentyment. Lista Greena:
1. Na starej stronce mieliśmy juz zdjęcia prawie do wszystkich obiektów - rozumiem, że zostanie to jeszcze uzupełnione?
2. Wiadukt na Słowackiego - zdjęcia są ZBR'a a nie moje i bardzo uprzejmie proszę SzP Rektóra o zmianę, bo inaczej nie będę miała po co pokazać się w domu.
Widzicie co za wygoda? Nawet nie trzeba było czekać aż przeczytam A co do pozostałych uwag to na bieżąco będę uzupełniał brakujące materiały - na razie - ponieważ zostało mi 5 dni do wyjazdu - chciałem, żeby Akademia była gotowa na 1 października.
W niektórych Wydziałach na podstronach na dole są odnośniki do tematów a w niektórych nie... a w takiej Postaciologii na przykład na dole odnośników jest o jeden więcej, niż widocznych tematów. Podejrzewam, ze to niezamierzone i odrobinkę jeszcze nieujednolicone?
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum