...Zdaję się że ostatnim użytkownikiem tej stacji benzynowej była firma Port-Trans.
http://www.port-trans.com.pl
Wydaje mi się że takie właśnie logo widziałem na tej stacji przed jej zamknięciem.
Witam!
Z tego co wiem to tą stacje od Port-Transu przejął Lotos i dopiero wtedy ta stacja podupadła (wiadomo ceny paliwa poszły w górę) - wiem to bo Lotos zwolnił wszystkich pracowników którzy wczesniej tam pracowali! (pracował tam dobry znajomy moich rodziców) Swego czasu często tam bywałem bo znajdował się tam najbliżej położony całodobowy sklep koło Niedzwidnika! (wiadomo piwko itp.) teraz naszczescie sie to juz zmieniło
Dlaczego na szczęście? Teraz najbliżej jest aż na BP albo do Wrzeszcza.
Nie chce rozmywać tematu ale kiedys sklepy na Niedzwiedniku otwarte były max. do 23 a teraz za sprawą "Darana" sprawa znacznie sie poprawiła, to miałem na mysli
Witam!
Z tego co wiem to tą stacje od Port-Transu przejął Lotos i dopiero wtedy ta stacja podupadła (wiadomo ceny paliwa poszły w górę) - wiem to bo Lotos zwolnił wszystkich pracowników którzy wczesniej tam pracowali! (pracował tam dobry znajomy moich rodziców) Swego czasu często tam bywałem bo znajdował się tam najbliżej położony całodobowy sklep koło Niedzwidnika! (wiadomo piwko itp.) teraz naszczescie sie to juz zmieniło
Wg mnie stacja nie wytrzymala konkurenta - BP. Kazdy kto jechal w strone Niedzwiednika tankowal sie na pierwszej stacji jaka zobaczyl (o renomie nie wspominajac) i jechal dalej zatankowany.
Ciekawe rzeczy czasem pojawiaja sie na tablicy z cenami na stacji port-trans`u
tez kilka razy widzialem te napisy na cennikach ;)
Jesli ktos by posiadal to baardzo bym prosil o fotki.
Ostatnio przejezdzajac zwrocilem pare razy uwage ze w tym jednym budynku pilnuje tego jeden ochroniarz, chyba bede musial raz do niego podejsc i sie wypytac kto wlascicielem jest.
Pytam o to wszystko poniewaz chcemy przeksztalcic ta stacje w stacje samoobslugowa ( tupu Nestea) i 6 stanowisk myjni samoobslugowej bezdotykowej.
Wiec jesli ktos posiada te fotki, bylbym wdzieczny ;)
znalazłem u siebie takie zdjęcie - niestety z jakiej strony internetowej ono pochodzi nie pamiętam [skoro nazwa zdjęcia jest adresem to to mógł być jakiś wykaz stacji benzynowych - może Lotosu a może ogólny?]
Z tego co pamiętam, jakiś czas temu zmieniły się przepisy dotyczące zbiorników na paliwa. Te zakopane na tej stacji są jednopłaszczowe , bez zabezpieczeń EKO. Nowe uregulowania wymagają zastosowania zbiorników na paliwo dwupłaszczowych, w wannie betonowej .... czujniki wycieku ... i można by tak długo. Czasami taka rewolucja się po prostu nie opłaca, bo koszt zbliżony lub większy od budowy nowej stacji ( remont = likwidacja starego + instalacja nowego ). Ta stacja w obecnym stanie nie przeszłaby żadnej kontroli dozoru technicznego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum