chodzi mi o chorągiewki i innego rodzaju ozdoby wieńczące dachy i wieżyczki domów, kościołów, etc. - nigdzie nie znalazłem takiego wątku (jakby co, proszę o przeniesienie mojego postu), a temat bardzo ciekawy! tylko na moim "podwórku" znalazłem tego sporo - ile chorągiewek jest w Gdańsku czy Sopocie mogę sobie tylko wyobrazić (z tego co widziałem dwa tygodnie temu, tylko w okolicy Głównego Miasta dziesiątki!)...
"polowanie" nie jest łatwe, jeśli nie dysponuje się minimum 10-krotnym zoomem optycznym, ale warto powalczyć!
poniżej kilka moich "trofeów"...
Mój przyjaciel montował sobie na dachu "kogutka" do pokazywania kierunku wiatru - pytałam go, jak go przymocował Podobno kogutek miał takie "coś" na końcu pręta do mocowania do więźby dachowej. Ale w ten sposób można zamontować tylko na krawędzi dachu, nie wiem jak to się robi na środku. Ale spróbuję się dowiedzieć przy najbliższej okazji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum