Śliczne zdjęcie jeszcze zanim wybudowano przejście podziemne i nie ma przystanku tramwajowego za to widoczne samochody Star 25 Żuk a nawet o ile się nie mylę pierwowzór Warszawy G7 Myślę że pochodzi z końca lat 60-tych
Z tego co kojarzę to w latach 60-tych poszerzono te ulice...
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
A ja bym celował w schyłek pierwszej połowy..widać to nie tylko po stylu ubioru, ale po asortymencie aut na ulicy, same "garbusy" wśród Warszaw, żadnej wersji sedan [no chyba że to przypadek, że żadna się w kadr nie złapała], z motoryzacyjnego punktu widzenia ciekawy egzemplarz znajduje się po prawej, między mężczyzną a kobietą - Warszawa Furgon, ew.Pocztylion...rarytas...jeżdżących już brak, kilka lat temu w necie widziałem rozsypujący się wrak na sprzedaż...
a pamiętacie jeszcze ten wielki neon na dworcu widoczny na zdjęciu?
Co do poszerzania ulicy - w filmie Żona dla Australijczyka [pierwsze 10minut filmu] mamy podobne ujęcie w kolorze, z dawną Krewetką i bezpośrednim wlotem Elżbietańskiej [dzs ślepa ulica]ina główny widoczny na zdjęciu trakt. Nie będę rozkładał skanera tak późno, ale jutro wrzucę zdjęcia strony z której zrobiono zdjęcie z końca lat 50'tych, z zachowaną szczątkowo przedwojenną zabudową, przed poszerzeniem jezdni
_________________ als laeg' zauberhaft versteint drunten eine Maerchenwelt...
Na pewno nie jestem specjalistą w zakresie motoryzacji .Wiem że Warszawa była budowana w Polsce na bazie Pabiedy (jak było wcześniej )
I jednym z pierwszych egzemplarzy był G 7 widok na wcześniejszym poście potem był G14
Załączam również fotkę
Na pewno nie jestem specjalistą w zakresie motoryzacji .Wiem że Warszawa była budowana w Polsce na bazie Pabiedy (jak było wcześniej )
I jednym z pierwszych egzemplarzy był G 7 widok na wcześniejszym poście potem był G14
Załączam również fotkę
Nigdy nie słyszałem o takim oznaczaniu Warszaw. Pierwsza była M20, a ostatnie garbate nosiły oznacznie 201 i 202 (zaleznie od rodzaju silnika). Nic nie wiem o G7 i G14...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum