Dostałem właśnie ciekawy zbiór zdjęć, będę je sukcesywnie skanował i zamieszczał na Forum. Zdjęcia zostały zrobione w Gdańsku i Sopocie w latach 20-tych lub 30-tych, niektóre kojarzą mi się z klifem w Orłowie, a części nie potrafię zlokalizować. Może uda się to zrobić wspólnymi siłami.
Zdjęcia zostały najprawdopodobniej zrobione podczas wycieczkistatkiem Preussen ze Świnoujścia przez Gdańsk do Piławy albo jeszcze dalej (być może kierunek wycieczki był odwrotny).
Zdjęcia są nienajlepszej jakości, prawdopodobnie zostały źle utrwalone i pojawia się na nich, w ciemnych miejscach efekt lustra, na skanie są to fioletowe plamy. A to powiększenia kilku ciekawych zdjęć ze zbioru:
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Pozwolę sobie wrzucić fotkę z ksiązki (jakiś czas temu nabytej) odnośnie Twojego ostatniego zdjęcia 196z oraz link gdzie umieściłam wszystkie zdjęcia z powyższej książki
http://forum.eksploracja....1183&highlight=
Zdjęcia są nienajlepszej jakości, prawdopodobnie zostały źle utrwalone i pojawia się na nich, w ciemnych miejscach efekt lustra, na skanie są to fioletowe plamy.:
Mogły być za krótko utrwalone albo źle wypłukane pomiędzy kąpielami. Świeci się srebrowe lusterko
Szkoda, że nie ma negatywów (jak to zwykle bywa)...
(teraz się podliżę ) Mikuś, ta Centrala Rolników była specjalnie dla Ciebie. Jak poskanuję pozostałe to też wrzucę, ale to są już bardziej "klasyczne" ujęcia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum