na pierwszy rzut oka dworzec jest wyjątkowo spory jak na wąski dworzec
na drugi rzut oka kojarzy mi się ze stacyjką w Marezie...
ale zapewne nie mam racji, co przyznaję bez bicia i z sobie właściwym wdziękiem
To jeszcze mała komparatystyka. Obróciłem trochę mapę, żeby lepiej to było widać. Czerwona strzałka pokazuje (mniej więcej) kierunek robienia zdjęcia, niebieskie linie - charakterystyczne punkty. Niestety nie mam dokładniejszej mapy, ta jest za bardzo ogólna, a dworzec jest na niej zaznaczony symbolicznie, nieproporcjonalnie duży.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
To przetłumaczcie mi podpis do tego zdjęcia. I po co tłumaczyć Werdertor na polski, skoro na przedwojennej mapie jest po niemiecku, tak jak i podpis pod zdjęciem. Zresztą wszystko zgadza sie z mapą. A może to nie jest plan Gdańska, co?
Zmierzałem do czegoś innego, co być może dla wszystkich jest oczywiste, ale dla mnie to tej pory nie było - brama zwana obecnie Żuławską nie jest Bramą Żuławską tylko Bramą Długich Ogrodów, a Brama Żuławska była położona kilkaset metrów dalej przy zboczonym fragmencie opływu i nie ma po niej śladu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum