Plac między ulicami Polanki, Obrońców Wybrzeża i Schopenhauera znają dobrze mieszkańcy Oliwy
Pierwsza żółta kartka dla Piotra Piotrowskiego.
Duży ten plac... I jak ma się do treści dołączone zdjęcie?
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Czy widział Pan, jak dużo jest wymienionych na starówce (300 km>>) okien?
STARÓWKA (300 km>>) (300 km>>) w Gdańsku wieczorami umiera.
Jacek Rulewicz, dyrektor Krajowego Ośrodka Badań i Dokumentacji Zabytków napisał/a:
STARÓWKA (300 km>>) (300 km>>) jest odrestaurowana przyzwoicie. Wciąż jest wiele do zrobienia.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
STARÓWKA (300 km>>) (300 km>>) (300 km>>) to podobno jest w Warszawie, ewentualnie w Płocku. Nie słyszałem aby inne miasta w Polsce ją posiadały......
To zajrzyj do słownika - definicja słownikowa jest taka, że "starowka" to stara, zabytkowa część każdego miasta, niezależnie od tego jak się nazywa (Stare Miasto, Główne Miasto, Dolne Miasto, Górne Miasto, City, Wiocha, czy jakkolwiek inaczej) - i nie jest to w żadnym wypadku nazwa własna Starego Miasta w Warszawie, które oficjalnie nazywa się własnie "Stare Miasto".
Niemniej jednak, na tym forum przyjęło się, że nazwy "STARÓWKA (300 km>>) (300 km>>)" nie używa się w odniesieniu do Gdańska, a sam temat został już wielekroć przemagowany.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum