Honorowa plakietka sportowa Senatu - zaprojekowana w 1921 roku przez Maxa Buchholz.
Więcej informacji o tym projekcie będzie dopiero pod koniec roku.
Niestety ostateczne opracowanie tematyczne wyszło z bardzo dużym poślizgiem, po długiej niezaplanowanej przerwie wydawniczej, ale to nic bo w końcu jest
Dla zainteresowanych tematem więcej informacji w najnowszym wydaniu KLIK GZN-177
Wielokrotnie widywałem tę odznakę na różnego rodzaju targach staroci i jakoś nikt nie traktował jej jako odznaka przedwojenna z WMG. Gdyby tak było, coś bym wiedział w tym temacie a i cena takowej odznaki była by powiedzmy wyższa niż 5-20 zł (przedwojenne odznaki zaczynają się niezależnie od tego co prezentują powiedzmy że od około 100 zł w górę). Sam kiedyś prezentowałem na tym forum odznakę Gwiazda Wrzeszcz, która jako przedwojenna kosztował mnie około 160 zł. Obstawiam, że jest to faktycznie coś związanego ze sportem/olimpiadą ale samą odznakę datował bym na PRL, lata 60-70. Postaram się zasięgnąć języka u specjalistów z tego tematu, może uda się temat rozwiązać.
Miałeś rację w sprawie wątku ze strony 15
Przypinka/odznaka powstała po roku 1948, ustaliłem że prawdopodobnie była przeznawana za udział lub na coroczną Spartakiadę Pracowników Łączności okręgu Gdańsk.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum