No właśnie, czepialska jestem - bardziej pasuje opis "pod Biskupią Górą", albo "z Biskupią Górą" w tle ;). Czyli ta "łąka" to przedwojenny "ogród botaniczny" (wg. pocztówki na danzig-online), a po wojnie (lata 60-te) tzw. park. Mieszkańcy Biskupiej Góry wyprowadzali tam dzieci na spacery, a chłopcy puszczali latawce
Ile tam było zieleni!!! To se ne wrati. .
Zdjęcie nadesłał p. Mariusz Golwiej. Pochodzi z książki "Fotografia w Gdańsku 1863-1867" cz. II. Widoczny Zaroślak z kościołem Zbawiciela, koszary Biskupiej Górki przed zalesieniem i okoliczne zabudowania mieszkalne.
Na FB wpadło zdjęcie z okna Danziger Hofu z panoramą Biskupiej Góry w tle. Zaintrygowała mnie konstrukcja na tle nieba pośrodku zdjęcia (nad końskim ogonem). Jakby drewniana, ażurowa wieża. Co to może być? https://www.facebook.com/...43&locale=pl_PL
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum