|
Dawny Gdańsk
|
 |
Bla bla bla - Mikołaje na motocyklach
tobocian - Sob Lis 24, 2007 11:20 pm Temat postu: Mikołaje na motocyklach Jak co roku z niedowierzaniem przygląda nam się cała Polska...jedziemy zimą jak mikołaje przez 3miasto! rozdajemy cukierki dla dzieci! na mikołaja! na Długim Targu...to nie może przejść niezauważone.. ma to mieć od teraz związek z dawnym gdańskiem...musi...piękna sprawa...pozdrawiam!motonita kochający Gdańsk!...albo mnie uciszcie,lożo...hymmm...no?
adam.gda - Nie Lis 25, 2007 8:05 pm
Potwierdzam i zapraszam serdecznie do udziału lub kibicowania .
Ps: cały czas się zastanawiałem czy to Ty czy nie Ty
ruda - Czw Lis 29, 2007 6:37 pm
im więcej nas tym lepiej ( tym więcej cukierków )
tobocian - Czw Gru 06, 2007 10:19 am
Czy jest jeszcze ktoś kto jeździ na 2oo?Villaoliva jak tam?jedziesz?
villaoliva - Czw Gru 06, 2007 2:17 pm
Ja tylko 50
Ponury2 - Nie Gru 09, 2007 12:12 pm Temat postu: Milicjant na motorze http://www.trojmiasto.pl/...p?id_news=26002
Widziałem dzisiaj rano znowu tego gościa z "Milicji" na motorze. Klient jeździ w mundurze milicjanta z drogówki, na starym motorze milicji. Co za as Dzisiaj jechał na Karwinach w stroju Mikołaja
Co to za gość? Zna go ktoś? Hobbysta jakiś? Nadmieniam, że coś takiego jak Milicja według przepisów nie istnieje, a używanie tej nazwy jak i stroju jest w pełni legalne
renekk - Nie Gru 09, 2007 4:25 pm
Czy chodzi Ci o tego gościa?
Ponury2 - Nie Gru 09, 2007 5:02 pm
Bardzo podobny Dzisiaj w przebraniu św. Mikołaja jechał motorkiem
nonnenacker - Nie Gru 09, 2007 5:56 pm
Też widziałem tego milicjanta, świetny ma ten motorek ( stara orginalna MZ ? )na full wypasie owieweczka itp. Ciekawe czy ma Da-elkę
tobocian - Nie Gru 09, 2007 7:15 pm
No dokładnie,jest nas paru
757
tyle oficjalnie
Dzięki za przybycie!
Jesteśmy jedyni w Europie!!!
pawel.45 - Nie Gru 09, 2007 8:10 pm
renekk napisał/a: | Czy chodzi Ci o tego gościa? |
Pana w mundurze milicjanta i kasku typu MO/WSW na motocyklu MZ również widziałem w tym roku, natomiast milicjant na fot. z epoki minionej - dosiada Jawy.
Bardzo ciekawa fotografia - czy to lampa naftowa na słupku z prawej strony?
renekk - Nie Gru 09, 2007 11:28 pm
Cytat: | Bardzo ciekawa fotografia - czy to lampa naftowa na słupku z prawej strony? |
Podmieniłem zdjęcie w moim poprzednim poście - teraz jest całe. Urządzenia zabezpieczenia na przejeździe to jakaś dziwna hybryda; nowe i stare jeszcze przed demontażem. Lampa rzeczywiście naftowa, jako awaryjne oświetlenie przejazdu.
Do PT Moderatorów: wiem, że zdjęcie (zrobione gdzieś pod Warszawą) i ten post pasuje do FDG jak pięść do nosa... To miał być tylko blabla żart...
villaoliva - Nie Gru 09, 2007 11:32 pm
Ale pociąg jedzie z Gdańska
Chris - Nie Gru 09, 2007 11:44 pm
hehe, ja się już najeździłem tramwajem w czwartek. Pozdrawiam innych pomocników Mikołaja
ruda - Pon Gru 10, 2007 3:41 pm
tobocian napisał/a: | No dokładnie,jest nas paru
757
tyle oficjalnie
Dzięki za przybycie!
Jesteśmy jedyni w Europie!!! |
I bardzo wielu miało DA-lki !
adam.gda - Pon Gru 10, 2007 9:44 pm Temat postu: Re: Milicjant na motorze
Ponury2 napisał/a: | http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=26002
Widziałem dzisiaj rano znowu tego gościa z "Milicji" na motorze. Klient jeździ w mundurze milicjanta z drogówki, na starym motorze milicji. Co za as Dzisiaj jechał na Karwinach w stroju Mikołaja
Co to za gość? Zna go ktoś? Hobbysta jakiś? Nadmieniam, że coś takiego jak Milicja według przepisów nie istnieje, a używanie tej nazwy jak i stroju jest w pełni legalne |
Ja znam , hobbysta zapaleniec - jeżeli chodzi o motocykle Mz zorientowany jak mało kto .
Skompletowanie tego motocykla wraz z ubiorem kosztowało go i jego tatę niemało zachodu .Z tego co wiem to składa jeszcze jeden .
Na żywo jego Mz'ka naprawdę robi wrażenie
villaoliva - Pon Gru 10, 2007 9:55 pm Temat postu: Re: Milicjant na motorze
Ponury2 napisał/a: | Nadmieniam, że coś takiego jak Milicja według przepisów nie istnieje, a używanie tej nazwy jak i stroju jest w pełni legalne |
Okazuje się jednak, że nie do konca. Mundury MO poza paroma detalami są takie jak dzisiejszej Policji.
Studenci w sądzie za noszenie mundurów MO
Cytat: | sędzia Anna Jermak zażądała okazania mundurów. Najwięcej wątpliwości wzbudziły marynarki. - Przewodnicząca stwierdza, że oba mundury poza patkami i pagonami są identyczne z mundurem, który miał na sobie oskarżyciel publiczny [oficer policji - red.] i który jest nadal w użyciu policji - opisywała sędzia Jermak. Nie zgodzili się z tym oskarżeni. Podkreślali, że ich marynarki mają m.in. inne guziki niż używane przez policję. - Jest na nich orzeł bez korony, a powinien być w koronie - argumentowali studenci. Sędzia poprosiła o podejście policjanta i obejrzała guziki przy jego mundurze. Okazało się, że orzeł jest bez korony. - Może mundur jest nieregulaminowy - zastanawiali się studenci. Potem skrupulatnie opisywali różnice pomiędzy czapką milicyjną i policyjną.
|
Więc kolega na MZ może mieć kłopoty
Dostojny Wieśniak - Wto Gru 11, 2007 12:28 am
Witam.
Pewnie o Nim mówicie? Fot. z zeszłego roku ściągnięte z sieci.
W tym roku też byłem. A wlokłem się 50 coś 80 km. Po drodze robiłem za maskotkę siódemki.
Sama idea imprezy rewelacyjna. Pomysłodawcom i organizatorom należy się duuuuuża wódka.
Cześć Bocian.
Pozdrawiam
tobocian - Sro Gru 12, 2007 1:44 pm
Afrika Korps w Gdańsku?hyhy
No ale jak milicjanta to ich też warto umieścić!
A jak fajnie na dwóch kołach jeżdżą...
ps.ktoś założył Neptunowi szalik...
kalinowski11 - Wto Gru 18, 2007 5:07 pm
Pod poniższym linkiem zainteresowani znajdą parę "filmików"
z mikołajowo-motocyklowej wizyty na Długim Targu
http://youtube.com/profil...alinowski11&p=r
Pozdrawiam.
fritzek - Wto Gru 18, 2007 5:22 pm
Dostojny Wieśniak napisał/a: | A wlokłem się 50 coś 80 km. Po drodze robiłem za maskotkę siódemki. |
To ja Cię chyba widziałam w "rynsztunku bojowym" w Koszwałach, jechaliśmy w przeciwną stronę i machaliśmy, ale pewnie nie zauważyłeś prując do Gdańska
Dostojny Wieśniak - Sro Gru 19, 2007 3:46 am
Cytat: | To ja Cię chyba widziałam w "rynsztunku bojowym" w Koszwałach, |
Jeżeli najsympatyczniejszy z świętych leciał na miotle w kolorze yellow submarine, to byłem ja. Jak nie, to nie. Jest poważnym naruszeniem etykiety 200-wców nie odmachanie machającemu. Ktokolwiek to zatem był - przepraszam i obiecuję poprawę za rok.
Wy w tych katamaranach tak szybko przelatujecie, że czasem nie da się machnąć ręką zdrewniałą.
Macham więc Tobie i wszystkim nieodmachanym, deklarując sympatię.
Większość z nas, kiedy już naprawdę musi, też wsiada do tych klaustrofobicznych puszek, choćby przez psy co jak nic innego na świecie, lubią na świat umykający popatrzeć, albo graty jakieś trzeba przerzucić...
A gdzie tu miejsce na radość życia? Kończę, zanim rozgadam sie na dobre.
Ściskam wszystkie starsze i młodsze niegrzeczne dzieci, bo od nich jestem. Grzecznymi ma się kto zająć.
fritzek - Sro Gru 19, 2007 12:52 pm
Dostojny Wieśniak napisał/a: |
Jeżeli najsympatyczniejszy z świętych leciał na miotle w kolorze yellow submarine, to byłem ja. |
To byłeś Ty
Dostojny Wieśniak - Sro Gru 19, 2007 6:36 pm
Zatem kajam się we własnym imieniu i czerwienię ze wstydu na wspomnienie posądzenia kogoś innego o swoją gafę. Macham Wam teraz!
ruda - Czw Gru 20, 2007 9:53 am
Z DA-lką na tylnym zderzaku.
Gdynka - Wto Gru 25, 2007 9:34 pm Temat postu: Jeden ślad po Mikołaju Jutro w TVP3 Gdańsk reportaż z Mikołajek - „Jeden ślad po Mikołaju”.
Godz. 8.45 i 19.45
Dostojny Wieśniak - Sob Gru 29, 2007 11:59 pm
Fajny materiał. Dzięki wielkie.
tobocian - Pią Sty 11, 2008 2:13 pm Temat postu: Finał WOŚP w Gdańsku 13.01.2008 od 10.00 Jak w temacie motocykliści też przybędą,rozpoczynamy paradą o 10.20 jedziemy do Jurka Owsiaka który przyleci balonem,chyba że śnieg zawali nam drogi gdzieś koło Złotej Bramy się ulokujemy, na szczytny cel kasiorka zbierana jest
Tym razem nie jako mikołaje
Dostojny Wieśniak - Pią Sty 11, 2008 8:47 pm
Cytat: | "Bla bla-Przechowalnia wątków zboczonych"fajny tytuł ale- motomikołaje i WOŚP ?
dobre...poczucie...humoru...hmmm...
no dobra,nie ja tu kierownikiem,haha!
|
No nie zawsze można być tom nomenklaturom.
A skoro już trafiliśmy do wątków zboczonych to moto gang z cieplejszych stron, gdzie Afrika Korps nie dotarła.
Pozdrawiam uciśnioną mniejszość na 200 i uciskaczy.
tobocian - Sob Sty 12, 2008 2:08 pm
Kurna rewelka ekipa! tylko u nas to może im co nieco przemarznąć... Dostojny pozdro!
Dostojny Wieśniak - Sob Sty 12, 2008 6:28 pm
Fakt, nie byłoby im łatwo. Ale to twardziele są dopiero. Wyciągów pewnie tam nie mają, zatem żeby pobzykać co nieco, muszą biedacy wdrapać się wysoko. Ale czego nie robi się dla wiatru we włosach.
I mały pikuś przewianie. Przy takim zawieszeniu jazda to prawie figurowa. Na naszych drogach to nie zimno byłoby prawdziwym problemem.
Pozdrawiam uciśnionych.
tobocian - Pon Sty 14, 2008 9:39 pm Temat postu: WOŚP Promowanie DA-elki na WOŚP
Dostojny Wieśniak - Wto Sty 15, 2008 4:05 am
Czasem i Donkowi przyfarci! Będzie miał fajną pamiątkę.
|
|