Dawny Gdańsk

Gdańsk - Sopot - Gdynia - Sylwester

bazyli - Sob Gru 25, 2004 9:27 pm
Temat postu: Sylwester
Jak spędzacie sylwestra - bo ja chyba przy kompie...
knovak - Sob Gru 25, 2004 10:20 pm

Chyba nie ty jeden...
Dziki REX - Nie Gru 26, 2004 12:59 am

Przed paru laty, hehe (wczuwam się) to znaczy 5 lat dokładnie temu wybrałem się na Długi Targ wraz z pewnym kołem turystów pieszych heh. Szliśmy z kwadratu na piechotę, ale żeby nie było za łatwo poszliśmy wzgórzami i przez forty. Powiem wam coś. W życiu nie widziałem tak pięknej panoramy Gdańska jak wtedy. (Może byłem trochę wstawiony) Spóźniliśmy się nieco i koło fortecznej czy gdzieś w tych okolicach wyszliśmy na wzgórze gdy wybiła północ. Księżyc w lisiej czapie, wszystko w śniegu, który aż iskrzył, cały Gdańsk podświetlony i nagle wystrzelają nad Ołowianką zimne ognie. Ćwiartka dobrego rumu w ręku i stałem jak zahipnotyzowany. Było nas z 30 typa i niewiast i wszystkim na ten widok odechciało się dalej iść. TO był najbardziej magiczny Gdańsk jaki widziałem. Do dziś wspominam ten sylwester jako niezwykły. Polecam wszystkim.

W tym roku domowa impreza. Moze nie bendę miał widoków takich jak wtedy, ale ważne, że bendę miał widok na moją kobietę :D

Pietrucha - Nie Gru 26, 2004 1:07 am

Też miałem okazje podziwiać Gdańsk z Góry Gradowej podczas nocy sylwestrowej, niesamowite wrażenie!
bazyli - Nie Gru 26, 2004 1:44 pm

Kiedyś zdarzyło mi sie podziwiać Gdańsk z Fortów...
seestrasse - Pon Gru 27, 2004 1:16 pm

Gradowa niezła, ale w sylwestrową noc warto chyba też skoczyć na Pachołka :D
Pietrucha - Pon Gru 27, 2004 1:19 pm

Ale z pachołka słabo widać Stare i Prawe Miasto, choć można podziwiać Oliwe
seestrasse - Pon Gru 27, 2004 1:20 pm

co za ortodoksi :wink: za to widać Seestrasse, morze, Helę (jeśli jest dobra widoczność)
Marcin - Pon Gru 27, 2004 1:54 pm

Nie wszyscy Seestrasse. :D Ja do dziś bardzo miło wspominam wieczorno-nocne spacery z dziewczętami. :wink: :D
seestrasse - Pon Gru 27, 2004 2:41 pm

Pietrucha, jak dopisałeś uwagę o Oliwie, mój post stał się właściwie nieaktualny :hihi:
seestrasse - Pon Gru 27, 2004 2:42 pm

Marcin napisał/a:
do dziś bardzo miło wspominam wieczorno-nocne spacery z dziewczętami. :wink: :D

e tam, z dziewczętami... :wink:

Corzano - Pon Gru 27, 2004 2:53 pm
Temat postu: Re: Sylwester
bazyli napisał/a:
Jak spędzacie sylwestra - bo ja chyba przy kompie...

Ja wyjeżdżam do znajomych w okolice Szczecina, czyli nie opuszczam Ziem Odzyskanych. :hihi:

Pietrucha - Pon Gru 27, 2004 2:54 pm

Cytat:
Pietrucha, jak dopisałeś uwagę o Oliwie, mój post stał się właściwie nieaktualny

Te forum czasem czat przypomina :D
Ale morza i Heli nie ująłem.

seestrasse - Pon Gru 27, 2004 3:18 pm

Pietrucha napisał/a:
Te forum czasem czat przypomina :D
Ale morza i Heli nie ująłem.

och, przede wszystkim nie ująłeś ulicy Pomorskiej (Seestrasse) :wink: :D

Sabaoth - Pon Gru 27, 2004 6:47 pm

A ja sylwestra spędzę tym razem w Gdańsku :hiphip:
Paramedic - Pon Gru 27, 2004 9:03 pm

Nie ma to jak spędzić Sylwester na... dyżurze w miłym towarzystwie Bianc, oraz innych ratowników, lekarzy i pielęgniarek z Grupy Ratownictwa Medycznego PCK w Gdańsku... Życzę wszystkim SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2005 ROKU... PARAMEDIC
Grün - Pon Gru 27, 2004 9:08 pm

Podaj gdzie będziecie - w razie jakbyśmy przedawkowali wodę sylwestrową :)
lusinek1 - Czw Gru 30, 2004 10:10 pm

Ja spędzę Sylwka dzieląc czas między kompa i telewizor... No i może książkę jeszcze (mój prezent świąteczny, albo drugą część przygód Jonathana Strange'a i Pana Norrella).
Smutno trochę... Moja-Ładniejsza-Połowa z Synkiem będą w Szpitalu na Neugarten (wychodzą dopiero w poniedziałek, chyba? robią jeszcze jakieś badania dodatkowe).
Teraz czas na małą refleksję. Tak w ogóle, jako stosunkowo młody stażem gdańszczanin (od czerwca tego mijającego powoli roku), złapałem się ostatnio parę razy na tym, że... nie mam tu w pobliżu właściwie "realnych" przyjaciół. Kiedy przychodzą święta jakieś, imprezy czy inne okazje (choćby kolejny mecz bokserski Andrew G. :) ), a Moja-Ładniejsza-Połowa nie może lub po prostu nie ma ochoty uczestniczyć w czymś takim, zostaję sam. Przyjaciele, znajomi z dzieciństwa zostali w Tczewie, znajomi z pracy są raczej z Gdyni...
Ale smucę - chyba mam depresję poporodową :mrgreen:
Lepiej dokończę tę flaszkę "Hoegaarden" i zagryzę farukami :)

Grün - Czw Gru 30, 2004 10:15 pm

A my to pies? :hiihihi: Ale na Gołotę nie idę! :)
seestrasse - Czw Gru 30, 2004 11:07 pm

Lusinku, na FDG można liczyć :D
Pietrucha - Czw Gru 30, 2004 11:11 pm

właśnie się dowiedziałem, że sylwestra spędze na Kaszubach :hurra:
DarioB - Czw Gru 30, 2004 11:35 pm

No cóż ja nie miałem koncepcji na sylwka, gdyż sporo znajomych się akurat okociło i nie w głowach im balangi. A na bale jak wiadomo przeciętniaków nie stać.
Aż tu nagle kilka dnie temu szwagierka zrobiła nam i sobie prezent bo wygrała w radio zaproszenie na sylwka do Holiday INN :) .Zatem tym razem wypasik. Będzie impra w stylu elity heheh. W życiu bym chyba nie wydał 400zł za głowę. Czyli o 24 będę podziwiał nasz piękny Dworzec :)
A na dodatek w Nowy Rok dla relaksu koncercik noworoczny w Filharmonii mam nadzieję żę będą lekkie rytmy bo wiadomo głowa ciężka będzie :) hehe

lusinek1 - Czw Gru 30, 2004 11:45 pm

W Holidayu byłem z raz kiedyś, na weselu koleżanki.
Było całkiem miło - choć standard sali nie był jakiś super-specjalny.
Za to było... KARAOKE! :)
Zaznaczam: ja nie śpiewam, ale sympatycznie było popatrzeć i posłuchać, jak próbują zawodzić inni biesiadnicy-weselnicy :^^

DarioB - Pią Gru 31, 2004 12:01 am

Oj ja za to śpiewam, gardło wytrenowane na meczach :)
Marcin - Pią Gru 31, 2004 12:01 am

Cytat:
Zaznaczam: ja nie śpiewam, ale sympatycznie było popatrzeć i posłuchać

I o to chodzi. Im ktoś mnie potrafi śpiewać, tym radość większa. :hihi:

lusinek1 - Pią Gru 31, 2004 12:10 am

Dokładnie tak, Marcinie :)
Pamiętam też, że im więcej płynów towarzystwo weselne wchłaniało, tym zabawa robiła się przedniejsza :)
Zresztą chłopaki z zespołu, który prowadził tamtą imprezę, też "średnio" śpiewali, raczej - ryczeli :)
A niezłego wstydu narobiła im jedna nieduża blondyneczka, która na sam koniec karaoke zaśpiewała tak, że słychać było, jak "zespołowcom" opadają szczęki na parkiet :mrgreen:
Potem okazało się, że śpiewa w jakimś chórze kościelnym, no i że śpiewała w kościele podczas mszy weselnej m.in. "Ave Maria". :)

wrangla - Pią Gru 31, 2004 12:19 am

Pietrucha napisał/a:
właśnie się dowiedziałem, że sylwestra spędze na Kaszubach
Północ, południe?

ps. ...pamiętasz wątek o bramach? :hihi:

Marcin - Pią Gru 31, 2004 12:23 am

Mnie też chyba do Kartuz wywieje.
Mikołaj - Pią Gru 31, 2004 2:48 am

Dziś na spotkaniu z przyjaciółmi okazało się, że o mało co na Sylwestra trafiłbym do Wiela, do pensjonatu Eden :lol: (Wrangla, kojarzysz?). Wyciągali mnie jakiś czas temu na Kaszuby, a ja nie wiedząc dokąd dokładnie odmówiłem. Teraz, choćby dla skonfrontowania starych pocztówek ze stanem obecnym, oczywiście bym sięwybrał. Ale niestety, klamka zapadła, będę w Langłidżu w Sopocie.
Gdyby ktoś z Was był w okolicy - dajcie znać!

parker - Pią Gru 31, 2004 9:48 am

A ja będę na stałym posterunku - forum pilnować :%
Corzano - Pią Gru 31, 2004 11:21 am

Moje plany nie wypaliły i nie wyjeżdżamy. O godz. 00 będziemy z rodzinką na brzeźnieńskiej plaży, jak to drzewiej bywało.
bazyli - Pią Gru 31, 2004 1:28 pm

Wywołałem dyskusję a wyszło że spędzę go imprezowo we Wrzeszczu u moich znajomych z pracy...
I tak zamiast kompa ide sie bawić...

knovak - Pią Gru 31, 2004 8:50 pm

Corzano napisał/a:
Moje plany nie wypaliły i nie wyjeżdżamy. O godz. 00 będziemy z rodzinką na brzeźnieńskiej plaży, jak to drzewiej bywało.

No to będzie nas na tej plaży więcej...
:wink:

lusinek1 - Sob Sty 01, 2005 12:30 am

I... jak Wam na tej plaży? :)
Ja... siedzę w domu, dokończyłem ostatnie faruki z wczoraj, znaczy: zeszłoroczne (hi hi), no i... wznoszę toast szklanką Cisowianki za ten Nowy 2005 już Rok :)
Wszystkiego naj-najlepszego!!! :==

parker - Sob Sty 01, 2005 12:39 am

Ode mnie tez... najlepszego!
Corzano - Sob Sty 01, 2005 12:55 am

lusinek1 napisał/a:
I... jak Wam na tej plaży? :)
Tradycyjnie- przednio! Kilka fotek zamiesciłem w innym sylwestrowym wątku.