Dawny Gdańsk

Gdańsk - Sopot - Gdynia - "Dzieci wiedzą lepiej"

parker - Pon Gru 13, 2004 11:38 am
Temat postu: "Dzieci wiedzą lepiej"
Dziś w trójce w "Dzieci wiedzą lepiej" było pytanie jaka jest różnica między starym miastem a nowym miastem :-)

"w starym mieście była wojna, a w nowym jeszcze nie"
"nowe miasto budują bardzo niezdolni architekci"
"nowe miasto budują na odwal się"

:haha:

pumeks - Pon Gru 13, 2004 11:44 am
Temat postu: Re: "Dzieci wiedzą lepiej"
parker napisał/a:
"w starym mieście była wojna, a w nowym jeszcze nie"

:ok:

Marcin - Pon Gru 13, 2004 11:47 am

Coś w tym jest. :hihi:
bassa - Pon Gru 13, 2004 11:48 am

Hi hi....Parker...moze dzieci zaprosic do konkursu na www.univ.gda.pl
(swoja drogą,slowo uniwersytet kojarzy mi sie raczej z budynkami jak Oxford czy Cambridge-cekawe czy w konkursowych projektach jakies "nawiązania" sie pojawia...)

Grün - Pon Gru 13, 2004 12:12 pm

No cóż... a czy opinia dzieci o architektach jest gdzieś opublikowana? Chciałbym sie na nią powołać w Galerii Niezrealizowanych Projektów :%
parker - Pon Gru 13, 2004 12:14 pm

Poszukaj na stronie Trójki... ale chyba nie ma. Na szczęście :hihi:
Marek Z - Pon Gru 13, 2004 12:40 pm

Moim zdaniem to mówili mali Rzygacze. :uhmm:
Dziki REX - Wto Gru 14, 2004 1:06 pm

Muhaha. Doskonałe. A najlepsi są ci, którzy podpierają tym swoje poglądy. W ten sposób uzasadniono na przykład dlaczego bloki na zaspie zostały pomalowane tak a nie inaczej. Gdyż były to rysunki małych dzieci. Ojej jakie to słodkie.
Ciężko z czymś takim dyskutować wogule. Jak dla mnie małe dzieci powinny rónież decydować o tym jak zaplanować budrzet naszego kraju na przyszły rok i być sdziami w sądzie. Życie w naszym kraju stało by się wreszcie bajkowe.

A tak na poważnie pokazuyje to tylko jak małą wagę ludzie przywiązują do architektury i jak słabo rozumieją potrzeby współczesnego świata.
Brawo down.

Grün - Wto Gru 14, 2004 1:26 pm

Rex. Nie zaczynaj znowu rozmowy o architekturze, bo wiesz, że sie na ten temat nie dogadamy. A awantur na forum nam nie trzeba.
Dziki REX - Wto Gru 14, 2004 1:29 pm

Wyrażam swój pogląd. Z nikim się przecież nie awanturuje. :???:
Grün - Wto Gru 14, 2004 1:45 pm

Cytat:
A tak na poważnie pokazuyje to tylko jak małą wagę ludzie przywiązują do architektury i jak słabo rozumieją potrzeby współczesnego świata.

Nie awanturujesz się, ale prowokujesz.

parker - Wto Gru 14, 2004 3:09 pm

Dziki REX napisał/a:
Wyrażam swój pogląd. Z nikim się przecież nie awanturuje. :???:

Nigdy nie bawiły cię wypowiedzi małych dzieci i ich sposób widzenia świata?
Bez przesady, trochę dystansu trzeba mieć :%

Dziki REX - Czw Gru 16, 2004 11:48 pm

Mnie bawią ich komentaże, ale wasze komentarze tych komantaży już mniej.
Mikołaj - Czw Gru 16, 2004 11:53 pm

No ale tych komentarzy chyba nikt Ci na maila, gg czy smsem nie wysyła - czytasz je tutaj bo chcesz. Czy się mylę?
Marek Z - Nie Gru 19, 2004 10:14 pm

Coś Rexowi wyczerpały się argumenty.
Mikołaj - Nie Gru 19, 2004 10:16 pm

:cisza:
Zoppoter - Pon Gru 20, 2004 2:50 pm

Marek Z napisał/a:
Coś Rexowi wyczerpały się argumenty.

A wczesniej jakieś miał? :hihi: :mrgreen:
Jego tylko nie bawią "komentarze komentaży"... :hihi:

Corzano - Pon Gru 20, 2004 3:09 pm

Mam pytanie natury obyczajowej. :-) Czemu tak surowo traktujecie Rexa? :hmmm: Ma to jakieś uzasadnienie w przeszłości? Jestem tu od niedawna, ale zauważyłem, że prawie na każdą jego wypowiedź reagujecie bezpardonową krytyką.
Zoppoter - Pon Gru 20, 2004 3:29 pm

Corzano napisał/a:
Mam pytanie natury obyczajowej. :-) Czemu tak surowo traktujecie Rexa? :hmmm: Ma to jakieś uzasadnienie w przeszłości?

Niektórych z nasz znasz wystarczająco długo, zeby wiedzieć, że nie mamy w zwyczaju znęcac się nad kimś bez powodu. Owszem ma to uzasadnienie w przeszłości, jak to okresliłeś. Nie bez powodu też ma Rex na koncie ostrzeżenie od moderatorów. A to, ze tylko jedno, to z powodu wyjątkowej dobroduszności tych ostantnich.

W kazdym razie z mojej strony Rex nie ma co liczyć na litość.

Mikołaj - Pon Gru 20, 2004 4:26 pm

Rex obrał strategię bycia na przekór, jego sprawa. Zwracamy uwagę, kiedy kogoś obraża lub pisze nie do końca sprawdzone informacje. Ot, co. O jego stosunku do naszego forum najlepiej świadczy to, co napisał na forum wrzeszczańskim: http://www.wrzeszcz.org/v...p?p=22530#22530 - wszystko staje się jasne.
Takie podejście niezbyt mi odpowiada, nie dla znudzonych "poszukiwaczy nerwu" to forum założyłem, ale dla ludzi, którzy chcą na serio porozmawiać o Gdańsku.

ronin33 - Pon Gru 20, 2004 6:22 pm

No i widzisz Corzano? W koncu przychodzi Mikolaj (swiety?) i kaze niegrzecznych chlopcow dajac im "rozge", hehe :hiihihi: . Oczywiscie bez urazy :OO . Pozdrawiam wszystkich. Tomek
Mikołaj - Pon Gru 20, 2004 6:28 pm

Cytat:
Mikolaj (swiety?)

Prawy :D

Sabaoth - Pon Gru 20, 2004 6:31 pm

To jest po prostu zwykły prowokator szukający zaczepki prawie każdym swoim postem.
Marcin - Pon Gru 20, 2004 10:49 pm

Mikołaj? :wink:
:haha:

Mikołaj - Pon Gru 20, 2004 11:20 pm

a niby kto! :haha:
Dziki REX - Wto Gru 21, 2004 6:25 pm

Dzięki, dzięki wam serdeczne za te świąteczne życzenia. Nie znacie mnie kompletnie, ale opinię widzę macie już z góry ustaloną. Tamtego posta na swoim forum napisałem już dawno temu pod wpływem ówczesnych bardzo silnych emocji, które wzbudziły we mnie prowadzone tutaj dyskusje w których broniłem swoich przekonań i poglądów. Trochę się zmieniło od tamtego czasu, głównie w moim podejściu. Czasem mam wrażenie, że jednak jestem w stanie z wami podyskutować choć zwykle ciekawe dyskusje szybko przerywane są brutalnymi wtargnięciami Gruna czy też Zopotera.
Jeżeli wam to pomaga czuć się lepiej to zapewne dalej będziecie powtarzać tą samą kwestię o braku argumentów wmoich wypowiedziech choć z mojego punktu widzenia moje wypowiedzi zwykle są lepiej uargumentowane niż niektóre cięte i błyskotliwe riposty, które dostaje w zamian. Jak już mówiłem podejście moje się zmienia gdyż to forum wciąż jest dla mnie forum nowym zaśinformacje w tematach w tkórych sam nie postuję lecz tylko je czytam są bardzo ciekawe i pogłębiają często moją wiedzę.

Grün - Wto Gru 21, 2004 10:34 pm

No to po co piszesz o czymś o czym nie wiesz i jeszcze się przy tym upierasz? Sam nas prowokujesz.
Dziki REX - Wto Gru 21, 2004 11:17 pm

Grün napisał/a:
No to po co piszesz o czymś o czym nie wiesz i jeszcze się przy tym upierasz? Sam nas prowokujesz.

Jak nie wiem to pytam a jak wiem to piszę. Nie rozumiem na podstawie czego uważasz, że miało by być inaczej?

Grün - Wto Gru 21, 2004 11:21 pm

Wybacz, ale "nie wiem to piszę" to akurat chyba nie to, prawda? Jak nie wiesz to stawiaj znak zapytania na końcu zdania i będzie ok. Jeśli nie wiesz o czym mówię to poczytaj swoje posty w wątku o mniejszościach (język kaszubski und so weiter).
Dziki REX - Wto Gru 21, 2004 11:25 pm

Zdecydowanie nie rozumiem twojego języka więc chyba jesteś mniejszością narodową. Tak więc pytam się o co ci chodzi?
Mikołaj - Wto Gru 21, 2004 11:40 pm

ta rozmowa naprawdę do niczego nie prowadzi...
Grün - Sro Gru 22, 2004 12:07 am

Święte słowa Wielki Mikołaju.
Dziki REX - Sro Gru 22, 2004 12:39 am

Grün napisał/a:
Święte słowa Wielki Mikołaju.

Tylko, że ty i ja to jej główni bohaterzy więc po co ją ze mną prowadziłeś tak długo?

Mikołaj - Sro Gru 22, 2004 1:01 am

dziękuję za rozmowę, dobranoc.