|
Dawny Gdańsk
|
 |
Na papierze, ekranie i w Mieście - Fotografie z tłem. Gdańszczanie po roku 1945
Mikołaj - Sob Paź 09, 2004 9:31 pm Temat postu: Fotografie z tłem. Gdańszczanie po roku 1945 Olga Dębicka "Fotografie z tłem. Gdańszczanie po roku 1945", czytaliście tę książkę?
oto kilka stron z nią związanych:
książka
autorka
ciekawe recenzje
nagroda
Petelka - Sob Paź 09, 2004 9:43 pm
Mam i czytałam.
seestrasse - Sob Paź 09, 2004 10:08 pm
jak wyzej
bassa - Sob Paź 09, 2004 11:46 pm
Nio..nareszcie sie słowo/obraz/terytoria pojawiło wyrazniej na FDG -wydaje przecie przewspaniałosci...Prawdziwe polowanie na talenty i prywatne zachwycenia -to tam...
Fakt, niekoniecznie gdańskie..ale tez tylko u nas mozliwe jest ogloszenie :Prez Miasta Gdanska PONOWNIE oglasza konkurs na stanowisko kierownika Referatu Kultury w Biurze Prezydenta Gdanska...(GW-Trojm 6 pazdziernika 2004)
Prawdaz ???
Marcin - Nie Paź 10, 2004 10:51 am
bassa napisał/a: | Nio..nareszcie sie słowo/obraz/terytoria pojawiło wyrazniej na FDG -wydaje przecie przewspaniałosci...Prawdziwe polowanie na talenty i prywatne zachwycenia -to tam... |
Chyba jesteś Basso "do tyłu" z niektórymi postami.
bassa - Nie Paź 10, 2004 8:25 pm
Marcinie drogi...chodzi mi o to, ze rocznicowe obchody POWINNY sie odbyc razem z tym wydawnictwem-nio-gosciem doproszonym z zespolu red......Chyba ze wolicie redakcje 30 Dni- toc nawet wiadomo KTO z łatwoscia załatwi wizyte i spotkanie na Szerokiej...
A pisze to ciagle pod wrazeniem doprawdy perfekcyjnej impressy sobotniej na Politechnice ( promocja ,,Przystanek Politechnika,, wyd Media Foran, Obr Wybrzeza 8a/37 80-398 Gdansk...ehm-adresiki sie przydaja do zapraszania...;-)) )
Sama ksiazka-zdumiewajace, ale niektore rozdziały to zywcem jak z FDG...Wojna na znaczki czy Manhattan transfer...
To jest duzo wiecej niz ksiazka-red Barbarze Szczepule udał sie koncert na strunach z zywych nerwów-tych, ktorymi Poltechnika łaczy sie z Miastem i to ono naprawde jest tematem.Czapki ( dekle) z głow...
Mikołaj - Nie Paź 10, 2004 8:40 pm
Cytat: | rocznicowe obchody POWINNY sie odbyc razem z tym wydawnictwem-nio-gosciem doproszonym z zespolu red |
które obchody? nasze "obchody"? razem z jakim wydawnictwem??? toż my idziemy się piwa napić i pogadać! mamy zaprosić prof. Chwina?
Sabaoth - Nie Paź 10, 2004 8:51 pm
Cytat: | mamy zaprosić prof. Chwina? |
Z tego, co zrozumiałem, to macie zaprosić redaktorów i postawić im piwo. Pewno będą bardzo wdzięczni i napiszą o Was budujący artykuł.
bassa - Nie Paź 10, 2004 10:03 pm
Nio..raczej odwrotnie..;-)) FDG moze napisac pochwalnie lub przeciwpoloznie..o wizcie w wydawnictwie i planach wyd...
A Sabaoth zazdrości po prostu...poniosło Go gdzies na pólnoc i pewnie juz brrr... zimno.Zakopuje sie Sabaoth w niedzwiedzie skóry...
A w Gdańsku słoneczny pazdziernik, idealny na fotki...i kuligi od cybercafe do cybercafe.
parker - Nie Paź 10, 2004 10:10 pm
Cytat: | A w Gdańsku słoneczny pazdziernik |
szczególnie słoneczny był dziś po południu... takie sobie małe oberwanie chmury - dokładnie w momencie, kiedy pakowałam aparat i miałam wyjść na spacerek
Sabaoth - Nie Paź 10, 2004 10:22 pm
Cytat: | i kuligi od cybercafe do cybercafe |
No u nas tak zimno, żeby urządzać kuligi to jeszcze nie jest. Zresztą na najbliższe noce zapowiadają na północy Polski niższe temperatury niż w Sztokholmie, a dni są i mają być słoneczne
Grün - Nie Paź 10, 2004 11:19 pm
Taaaaa. pogoda jest taka, jak w noc, kiedy Beria dusił poduszką Stalina...
knovak - Nie Paź 10, 2004 11:34 pm
Grün napisał/a: | Taaaaa. pogoda jest taka, jak w noc, kiedy Beria dusił poduszką Stalina... |
Tiam, wybrałem się po południu na spacer rowerkiem po lesie i w Dolinie Radości dostałem gradem po gębie...
Sabaoth - Pon Paź 11, 2004 9:15 am
No co chcecie? Zima idzie.
seestrasse - Pon Paź 11, 2004 2:32 pm
knovak napisał/a: | wybrałem się po południu na spacer rowerkiem po lesie i w Dolinie Radości dostałem gradem po gębie... |
a ja w tym samym czasie bylam na przymusowym grzybobraniu w wielkopolskich lasach Zmoczylo nas troszke, ale za to jakie kozaczki super!
pumeks - Pon Paź 11, 2004 3:10 pm
seestrasse napisał/a: | Zmoczylo nas troszke, |
To jak się przeziębisz, będziesz miała zwolnienie z pracy i będziesz mogła wziąć udział w obchodach No chyba że u was zachrypnięte alty też są eksploatowane
Marcin - Pon Paź 11, 2004 3:14 pm
Widzę, że "prześwietliłeś" Seestrasse.
pumeks - Pon Paź 11, 2004 3:22 pm
Jaaaa? skąd to przypuszczenie
Poniekąd sama się prześwietliła, komentując pewien link na swojej stronie
Marcin - Pon Paź 11, 2004 3:39 pm
Przyznaję się, też tam poszperałem kiedyś w poszukiwaniu Seestrasse.
seestrasse - Wto Paź 12, 2004 1:03 am
jestem w szoku
ale przyznam sie, ze np. Pumeksa tez szukalam w wiadomym miejscu w sieci
Mikołaj - Wto Paź 12, 2004 1:13 am
Permanentna inwigilacja!
(też szukałem...)
najlepsze są do tego google albo netsprint, onet wysiada
pumeks - Wto Paź 12, 2004 8:49 am
Taaa... najgorzej jak człowiek ma nieco rzadsze nazwisko... Bo np. na Marcina czy Marka Z tak łatwo się nie wpadnie
Marcin - Wto Paź 12, 2004 9:15 am
Cytat: | Permanentna inwigilacja! |
Takie tu mamy hobby - lubimy dużo wiedzieć.
parker - Wto Paź 12, 2004 11:54 am
aż się zaczęłam zastanawiać, gdzie "wiszę" w sieci ;)
Marek Z - Wto Paź 12, 2004 12:58 pm
Cytat: | Bo np. na Marcina czy Marka Z tak łatwo się nie wpadnie |
Zderzenie ze mną byłoby bolesne..
seestrasse - Wto Paź 12, 2004 2:37 pm
ja sie boje.
|
|