|
Dawny Gdańsk
|
 |
Na papierze, ekranie i w Mieście - 30 dni - nowy (wakacyjny) numer!!!
DarioB - Sro Paź 06, 2004 3:26 pm Temat postu: 30 dni - nowy (wakacyjny) numer!!! Jakoś nie zauważyłem by już o nim ktoś wspominał. Mikołaju moje gratulacje!!! Artykuł prezentuje się wspaniale. 11 stron robi wrażenie. Może dzięki temu kolejni maniacy trafią na nasze forum .
Ja osobiście roznmażyłem się przeglądając artykuł o Wyspie Spichrzów. Strony 16-17 oraz 20 zrobiły spore wrażenie na osobie mieszkającej 500m od wyspy. Pożyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie. Oby tylko nie wygrał żaden z pozostałych prezentowanych pomysłów!!
Przy okazji mała ankieta w celach czysto ciekawskich, odnosząsa się do "30 DNI"
Zoppoter - Sro Paź 06, 2004 3:30 pm Temat postu: Re: 30 dni - nowy (wakacyjny) numer!!!
DarioB napisał/a: | Jakoś nie zauważyłem by już o nim ktoś wspominał. |
O, juz jest? No, to trzeba podreptać do kiosku...
Mikołaj - Sro Paź 06, 2004 3:42 pm
No to masz go przede mną! Ja widziałem tylko wersję próbną.
pumeks - Sro Paź 06, 2004 3:47 pm Temat postu: Re: 30 dni - nowy (wakacyjny) numer!!!
DarioB napisał/a: | Może dzięki temu kolejni maniacy trafią na nasze forum. |
Nie masz chyba na myśli maniaków typu DR?
Zoppoter - Sro Paź 06, 2004 3:49 pm Temat postu: Re: 30 dni - nowy (wakacyjny) numer!!!
pumeks napisał/a: | Nie masz chyba na myśli maniaków typu DR? |
Deutsche Reichsbahn?
DarioB - Sro Paź 06, 2004 3:54 pm
Nie, ale w końcu jest demokracja i każdy może śmiało wyrażać swoje poglądy. A wiadomo im szersze grono tym więcej amatorszczyzny (czego ja jestem przykłądem). Jednego się tylko obawiam, że jak grono się poszerzy choćby o te 100 osób, to w życiu nie wyrobię z przeczytaniem wszystkich postów
Dziki REX - Sro Paź 06, 2004 6:32 pm
Cytat: | Nie masz chyba na myśli maniaków typu DR? |
Wszsytko słyszałem. Hehe. To ja wasz ulubiony upierdliwy bóg modernizmu. A tak w temacie to kupuje dość często 30dni, ale kiedys było ciekawsze. Ostatnio odgrzewają kotlety. O wyspie spichrzów nie wiedziałem, ale ten numer napewn muszę jeszcze zdobyć.
Marcin - Sro Paź 06, 2004 6:45 pm
Mikołaju, gratuluję!
Marek Z - Sro Paź 06, 2004 6:58 pm
Mikołaj, chyba się nie wykręcisz przed oblaniem tego wydarzenia.
Mikołaj - Sro Paź 06, 2004 9:43 pm
Cytat: | Mikołaj, chyba się nie wykręcisz przed oblaniem tego wydarzenia |
Nie będę próbował...
Petelka - Sro Paź 06, 2004 9:47 pm
Cytat: | O, juz jest? No, to trzeba podreptać do kiosku... |
Oj, żeby nie późna pora to nie podreptałabym, ale pobiegła. A tak przyjdzie poczekać do jutra (bardzo niecierpliwie).
Czesiek - Sro Paź 06, 2004 9:55 pm
30 dni kupiłem o godz. 6,45 i o 6,50 wiedziałem kto napisał ten artykuł.
Gratulacje Mikołaju, bardzo ciekawie opisane. A propos ankiety, posiadam wszystkie numery 30 dni, a nawet wiecej bo wszystkie numery kwartalnika Był Sobie Gdańsk.
Szczere gratulacje.
parker - Sro Paź 06, 2004 9:59 pm
ten nieszczęsny jeden głos na "nie" to mój... nigdy jeszcze nie kupiłam 30 dni, zawsze kiedy chciałąm, ktoś mi dał poczytać
Petelka - Sro Paź 06, 2004 10:02 pm
Cytat: | ten nieszczęsny jeden głos na "nie" to mój... nigdy jeszcze nie kupiłam 30 dni, zawsze kiedy chciałąm, ktoś mi dał poczytać |
Mój powienien być drugi - ja NIGDY nie kupuję, bo zawsze kupuje ZBR. Za to ja ZAWSZE czytam.
Grün - Sro Paź 06, 2004 10:33 pm
No nie ma wyjścia trzeba się przejść do nocnego kiosku Gratulacje.
Marek Z - Sro Paź 06, 2004 11:34 pm
Cytat: | nigdy jeszcze nie kupiłam 30 dni, |
No to teraz chyba zaczniesz. Znasz jusz jednego dziennikarza..
lucy - Czw Paź 07, 2004 12:01 am
W ankiecie nie ma pytania dla mnie bo:
1. nie mam każdego numeru
2. nie posiadam wiekszości..
3. nie kupuję czasem...... tylko
już kupuję zawsze ale od jakiegoś czasu
Mikołaj - Czw Paź 07, 2004 12:02 am
Dziennikarzełka
DarioB - Czw Paź 07, 2004 12:12 am
lucy napisał/a: | W ankiecie nie ma pytania dla mnie bo:
już kupuję zawsze ale od jakiegoś czasu |
Braki można nadrobić. W redakcji lub w tunelu PKP
Sabaoth - Czw Paź 07, 2004 9:06 am
lucy napisał/a: | W ankiecie nie ma pytania dla mnie bo:
już kupuję zawsze ale od jakiegoś czasu |
A ja kupowalem zawsze do jakiegos czasu (dopuki nie wyjechalem )
Petelka - Czw Paź 07, 2004 10:53 am
Mikołaju, Twój artykuł naprawdę jest świetny. Należą Ci się wielkie brawa.
A prywatnie - będę miała następny pretekst do przezywania ZBR 'człowiekiem mediów'; bo to albo w Tv go widać, albo w gazetach o nim piszą...
rispetto - Czw Paź 07, 2004 1:46 pm
Dołączam się do zachwytu Pętelki i coś mi się wydaje, że z biegiem czasu 30 Dni staje się coraz ciekawsze. Ubyło na ilości, ale za to wzrosła jakość. Brawo
lucy - Czw Paź 07, 2004 2:11 pm
Do mnie jeszcze nie dotarło ale mam nadzieję, może jutro, może w sobotę znajdę w skrzynce
pumeks - Czw Paź 07, 2004 2:25 pm
rispetto napisał/a: | Dołączam się do zachwytu Pętelki i coś mi się wydaje, że z biegiem czasu 30 Dni staje się coraz ciekawsze. Ubyło na ilości, ale za to wzrosła jakość. Brawo |
Mam taką złośliwą obserwację na ten temat, że pismo powstało jako próba przekształcenia kwartalnika "Był sobie Gdańsk" w miesięcznik, hm, społeczno-polityczny - nieprzypadkowo dokładnie w tym momencie, kiedy Paweł Adamowicz po raz pierwszy został prezydentem Gdańska. Stąd w pierwszych numerach te wszystkie wielostronicowe kroniki towarzyskie (czytaj: ilustrowane reportaże z bankietów dla polityków). Ale najwyraźniej ta tematyka nie miała wzięcia - co najlepiej widać z działu "Listy do redakcji", bo zainteresowanie czytelników wywoływały tylko artykuły związane z historią Miasta i regionu. I w tej chwili praktycznie pismo wróciło do tematyki takiej jak w śp. kwartalniku, tyle że w kolorze. Mimo to redakcja ciągle stara się "upychać" swoje zainteresowania polityczne - co widać choćby po trzecim w ostatnim czasie tekście o Lechu Bądkowskim. I mam coraz większe obawy, że niedługo wydawca się zniechęci i zarzuci zupełnie wydawanie tego pisma.
seestrasse - Czw Paź 07, 2004 3:16 pm
Pumeksiku , lepiej wypluj te slowa...
poza tym to chyba nie przypadek, ze p. Lech Parell byl przez czas jakis kims waznym w otoczeniu Adamowicza (poprawcie mnie, jesli sie myle)
pumeks - Czw Paź 07, 2004 3:22 pm
seestrasse napisał/a: | Pumeksiku , lepiej wypluj te slowa...
poza tym to chyba nie przypadek, ze p. Lech Parell byl przez czas jakis kims waznym w otoczeniu Adamowicza (poprawcie mnie, jesli sie myle) |
Był, ale w nagrodę za dobre sprawowanie jest teraz szychą w Międzynarodowych Targach Gdańskich.
seestrasse - Czw Paź 07, 2004 3:25 pm
fajna trampolinka, te nasze pisemko
DarioB - Czw Paź 07, 2004 3:35 pm
seestrasse napisał/a: | fajna trampolinka, te nasze pisemko |
Znam więcej takich trampolin, ale wolę siedzieć cicho
Grün - Czw Paź 07, 2004 10:31 pm
Znasz? to się odbij!!!
lucy - Sob Paź 16, 2004 9:24 pm
"Do mnie jeszcze nie dotarło ale mam nadzieję, może jutro, może w sobotę znajdę w skrzynce "
Tak pisałam parę dni temu ale juz dotarło i..serdecznie Mikołaju gratuluję arykułu Świetny
parker - Sob Paź 16, 2004 10:06 pm
Czy można zmienić swój głos w ankiecie - kupiłam sobie po raz pierwszy, więc powinnam zmienić "nie" na "rzadko"
|
|